Cada any el xef Pep Arbós, ens sorprèn gratament amb el nou menú degustació que ofereix al restaurant Freu, de l’hotel Gran Hotel Monterrey, de Lloret de Mar. Noves elaboracions amb productes de temporada, acurades presentacions i, en definitiva una línia de gastronomia com a font de plaer i sana. Contemporani i atrevit, ens ofereix una cuina mediterrània, d’autor amb arrels catalanes, influenciada per diferents cultures gastronòmiques, que aposta per un retorn a l’alimentació natural i senzilla. Totes les verdures que utilitza són ecològiques del Pla de Munt.
En la nostra darrera visita hem assaborit el menú degustació d’aquest 2018, que titula “Menú Història Gastronòmica”. Després de la copa de cava de benvinguda amb degustació d’oli de Castillo de Canena DO Jaén, s’inicia la “Presa de contacte” amb tomàquet untós i cranc de les neus, torrezno de bacallà i salmó grav laks amb mel i mostassa. Continua “A la recerca del Umami” (el sisé sabor), amb anxova de l’Escala, tomàquet confitat, espàrrec i olives. Segueix “100% Mar i Muntanya”, que inclou vieira, pastanaga, papada i gingebre; i “Ens posem seriosos”, amb gnocchis d’Ideazabal, aleta de pollastre ecològic confitada, chutney de piquillos i alfàbrega. Després “Arriba El Kraken (pop mitològic) amb pop en dos coccions, patata negra, trompetes de la mort i ají; culminant amb “A l’atac”, amb filet de vedella de Girona, maduixes, pebrot de Padrón i Payoyo. De postres, “El desenllaç”, milfulls de xocolata, mandarina i gerd. I com a tota pel·lícula, “The End”, tòfones de xocolata, núvol de violeta i ametlla & llimona.
El restaurant Freu és molt agradable i la forma orgànica recorda a la Costa Brava, desprèn un ambient genuïnament marí, el seu nom en català, es refereix a les roques que cauen cap al mar. La decoració del menjador, que té una capacitat per a un 60 comensals, és avantguardista. L’ambient és acollidor i informal i el director de sala és molt professional, a càrrec de Manoli Linares, que atén també el celler que acull unes 190 referències, assessorat per Josep Roca. La terrassa, envoltada de vegetació resulta ideal a les nits d’estiu. La Guia Gourmand va designar Freu “Restaurant de l’Any 2014” i manté el 9,25/10. Altres especialitats son les croquetes de bacallà al pil pil, 13,00; tartar de filet de vedella, mascarpone, adobats i foie gras, 21,00; tagliatelle amb escamarlans, alfàbrega, pinyons i llimona, 20,00; colomí de Bresse amb el seu suc especiat, 30,00; gambes de Blanes amb oli fumat, 45,00; corbina amb textures de carxofa i pernil de gla, 22,00.
El Gran Hotel Monterrey fou inaugurat el 1958 i es va renovar especialment la temporada 2007, en què arriba a la categoria de 5 estrelles. Les importantíssimes obres dutes a terme el converteixen en un dels més importants i prestigiosos hotels de la Costa Brava. Compta amb unes grans instal·lacions i bons serveis, així com bells i amplis jardins en un parc privat de 50.000 m2. Presta especial dedicació als nens. Gaudeix també d’un modern Spa per al relax i per estar en forma. El dirigeix Eduard Pertegaz. Disposa de 192 habitacions i 8 suites amb aire condicionat, caixa forta, telèfon directe, televisió via satèl·lit, Wi-Fi, assecador de cabell i pany electrònic. Disposa d’habitacions adaptades. I destaca pel seu restaurant gastronòmic, Freu. Compta amb aparcament, jardí, tenis, piscina climatitzada coberta, piscina exterior, sauna, jacuzzi, petanca. Salons de convencions per fins a 425 i sala de congressos per a 1.000 persones.
Ctra. de Tossa, s/n. (17310) Lloret de Mar. Tel.: 972 36 93 26. Horari estiu (1 juny - 15 setembre), de 20,00 a 23,00 (dilluns tancat); hivern (16 setembre - 31 maig), de 13,00 a 15,45 i de 20,00 a 23,00 (dilluns i dimarts tancat). Gener, febrer i març tancat. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. 1 menjador privat per a 16 comensals. Capacitat per a 40 comensals. Correu electrònic: info@freurestaurant.com Web: www.freurestaurant.com Web: www.granhotelmonterrey.com