Com diu la sarsuela, “costas las de Levante y playas las de Lloret”. Uns dies per la Costa Brava, gaudint de meravelloses caletes, encantadores platges envoltades de pins on el verd dels arbres s’uneix al blau del mar, assaborint les millors taules gastronòmiques i descansant en els més emblemàtics hotels és una opció que tenim molt a la vora i que hem de començar per Lloret, però tria'n bé els llocs on estar.
HOTEL GUITART MONTERREY I FREU RESTAURANT
Designat per la Guia Gourmand hotel i restaurant de l’any 2014, l’hotel Monterrey i el seu restaurant gastronòmic Freu és una de les millors opcions per gaudir uns dies a Lloret de Mar. És un hotel de 5 estrelles que ocupa una zona tranquil·la de la vila, encara que no llunyana del centre, envoltada de jardins, amb una magnífica piscina i un complet spa, a més del casino de Lloret.
Freu es pot considerar com una de les millors experiències gastronòmiques de la Costa Brava. Ofereix una línia de cuina mediterrània que elabora amb gran cura el xef Pep Arbó. En el seu menú degustació, tot un plaer pel paladar.
Comneça amb un tast d'oli Camins de Verdor, de Belianes, (Lleida) i continua amb Iogurt d'eriçó; roca de Treumal; torró de foie; codony, cítrics i cacau; coca de petxina de pelegrí rostida amb papada, bolets i brots; ventresca de tonyina amb maduixes, tomàquet, cirera i recuit; botifarra Premium del Pallars, per acabar amb les postres, paisatge vermell.
L’hotel Monterrrey, que té 5 estrelles.
SANT PERE DEL BOSC, HOTEL & SPA I RESTAURANT
Situat a 6 km. del nucli urbà de Lloret, en un paratge de muntanya, envoltat de 220 hectàrees de naturalesa autòctones i amb vistes al mar, va néixer com a projecte al 2010 aquest hotel encantador ocupant un edifici modernista projectat per Puig i Cadafalch. És un hotel de cinc estrelles, dotat de 19 habitacions i suites, amb piscina i un spa amb tots els serveis que el públic de wellness i salut precisa avui en dia. Un hotel per relaxar-se i gaudir de la màxima tranquil·litat, en un contacte exclusiu i singular. Hotel de l’Any a la Guia Gourmand 2013. Al costat de l’hotel hi ha el restaurant Sant Pere del Bosc que l'any 2008, va fer un canvi en la seva adreça culinària apostant per noves tendències gastronòmiques dirigides per Nico Cabañas, que té cura de la sala i del celler i Harry Wieding, davant de la cuina. Acull igualment un preciós bar-mirador tipus chill. La decoració és tradicional indiana i moderna.
El menú degustació d’aquest estiu inclou els snacks del xef; blat de moro de l’hort a la brasa amb bearnesa, ou, patata, pebrot i pernil; tomàquets al mar amb llamàntol i mozzarela a la brasa; castañillo saltat amb tupinambo, botifarra de capó amb la seva amanida; refresc del pastís de Sant Jaume.
I LES CUINES TRADICIONALS DE MAS ROMEU I CAN TARRANC
No hem d’oblidar les cuines tradicionals que cal asaborir també en la nostra estada, que ofereixen els restaurants familiars en les seves agradables terrasses de Mas Romeu i Can Tarranc, amb plats molt ben realitzats i excel:lent matèria prima, que justifiquen la visita per gaudir-ne.