La tenim només a 200 km, dues hores en cotxe per l’autopista i, sens dubte, Girona és una de les ciutats més boniques de Catalunya.
Passejar per la seva rambla i per la vora del rei Onyar admirant les cases de colors que hi ha, passar pels seus ponts, perdre's pel barri jueu, visitar la catedral i l’església de Sant Fèlix, caminar per l’albereda, veure els jardins i muralles que hi ha darrere la catedral i gaudir de la seva riquesa culinària són entre d’altres activitats les que justifiquen l’escapada. Cal també, seguint la tradició, anar a fer un petó al cul de la lleona, que garanteix la tornada a la ciutat.
HOTEL CARLEMANY
Per allotjar-se, el Carlemany és un hotel, de 4 estrelles, clàssic i cèntric, amb dos bons restaurants, El Pati Verd, gastronòmic i el Ïndigo, més informal i amb una amplia i variada oferta de plats.
Inaugurat a mitjans de l’any 1994, aquest hotel de nova construcció està situat al cor de la ciutat, a prop de l’estació de ferrocarril i del centre històric, cultural i comercial de Girona. És un hotel modern i molt confortable, que ha estat guardonat amb la Q de qualitat turística.
Disposa d’habitacions agradables amb bones vistes a la plaça Miquel Santaló. En total són 84 habitacions i 5 suites, totes elles amb aire condicionat, caixa forta, minibar, telèfon directe, televisió via satèl·lit, Wi-Fi, assecador de cabell i pany electrònic. També té habitacions adaptades per a discapacitats. Admet gossos. El preu habitació doble, segons temporada oscila entre els 80/165 euros/dia. Ideal per anar de compres. Personal molt amable i atent. El dirigeix Jordi Mias. Pàrquing. Té Wi-Fi i compta amb salons de banquets i convencions, cafeteria i piano bar.
Dins del modern i elegant Hotel Carlemany, el 1995 es va inaugurar una carpa de fusta coberta enjardinada, que constitueix el restaurant El Pati Verd, que ofereix, amb gran qualitat, una línia de cuina de mercat. Al capdavant dels fogons el xef Xavier Arrey, que en tots els seus plats deixa constància de la seva inquietud i tècnica culinària acurada. Dirigeix la sala, amb professionalitat, Xavi Vargas. Darrerament ha obert un nou restaurant amb el nom de Indigo.
Plaça Miquel Santaló, 1. (17002) Tel.: 972 21 12 12. Correu electrònic: carlemany@carlemany.es. Web: www.carlemany.es
AC PALAU DE BELLAVISTA
Una altra opció, és el AC Palau de Bellavista, també de 4 estrelles, situat sobre un turó pròxim al nucli antic, amb vistes esplèndides de la ciutat que queda als seus peus i amb una arquitectura molt moderna.
Inaugurat l’any 2005, està situat a l’exclusiva zona residencial de les Pedreres, a 450 metres de la plaça Catalunya ia 500 de la Rambla de la Llibertat. Ocupa un edifici d’arquitectura moderna i és un hotel ideal tant per a reunions de treball com per a desplaçaments de treball o de lleure. Cal destacar les vistes panoràmiques que ofereix de la ciutat de Girona. Compta amb 70 habitacions i 4 suites, amb aire condicionat, minibar gratuït, telèfon directe, Internet, Wi-Fi, televisió via satèl·lit i Canal +, barnús, assecador de cabell, servei d’habitacions 24 hores i pany electrònic. Disposa d’habitacions adaptades per a discapacitats. Admet gossos. Preu habitació doble: 70/100 euros/dia.
A destcar un espai de 700 m2 per a esdeveniments, recepcions o menjars privats, 3 sales més de reunions i un gran hall per a esdeveniments. El dirigeix Anna Ciurana. El Celler de Can Roca gestiona la restauració de l’hotel, menús celebració, casaments i grans banquets en format càtering. Aparcament. Garatge. Salons de banquets i convencions. Restaurant Sala AC.
Pujada Polvorins, 1. (17004) Tel: 872 08 06 70. Correu electrònic: pbellavista@ac-hotels.com. Web: www.hotelacpalaudebellavistacom
BONS RESTAURANTS A GIRONA
A més d’una possible visita si s’ha programat amb molt de temps, al segon millor restaurant del món, segons la famosa revista anglesa 'Restaurant Magazine' i amb 3 estreles Michelin i un 10/10 a la Guia Gourmand, El Celler de Can Roca, és també recomanable el gastrobar & restaurant Bubbles, de la família García, que ofereix una bona cuina tradicional renovada i d’autor en format de tapes i racions. Molt bones i uns plats exquisits.
BUBBLES GASTROBAR & RESTAURANT
Durant molts anys, el xef Fulgenci García, acompanyat per Ángel García, ha tingut un dels més destacats restaurants de Girona, Albareda, tant per la seva decoració preciosa com per la seva cuina mediterrània, de mercat i pròpia de la tradició catalana, adaptant les receptes als temps actuals i sense oblidar els plats d’autor.
A l’estiu de l’any passat aquest establiment inaugurat el 1991 va tancar les seves portes, per traslladar-se a un altre local al Passeig José Canalejas, al costat del riu, amb un nou nom i esdevenir un gastrobar & restaurant, més informal però també de bona cuina tradicional renovada i d’autor en format de “tapes” i racions. Dirigeix el menjador, que té una capacitat de fins a 35 comensals, Marc Rebollo, que al seu torn exerceix de sommelier, ha estat campió del concurs Nas d’Or de la província de Girona l’any 2007. La carta de vins té unes 75 referències i es serveix vi en copes. Entre les especialitats tonyina semi crua amb pols de cacauets de mel i coconesa, 5,50; ou escaldat, escuma de cigrons i foie, migues ibèriques i pa de farigola, 5,40; tàrtar de llagostins a la planxa amb xutney de papaia i sorres de pa blanc, 6,40; tatín de plàtan amb iogurt i gelat de vainilla, 6,50. I ofereix un menú, migdia, 15,00, un menú Tapes, 25,00, i el menú degustació, 45,00 (amb maridatge 60,00).
Passeig José Canalejas, 6. (17001) Tel.: 972 22 60 02. Correu electrònic: info@gastrobubbles.com. Web: www.gastrobubbles.com
VOL ESPAI GASTRONÒMIC
La darrera i temporal experiència gastronòmica de Girona és l'anomenat Vol Espai Gastronòmic, i de les comarques gironines una plataforma de promoció de la cuina tradicional catalana. En un mòdul rectangular de vidre i ferro de 20 m. de llarg, 8 dels quals estan suspesos a l’aire sobre el riu, una selecció de xefs catalans ofereixen les seves creacions a un grup reduït de només 18 comensals.
ALS AFORES, LA ROCA PETITA, ELS MILLORS CANELONS
Angelina Roca descendeix d’una família de restauradors amb més de sis generacions en l’ofici. Coneix, doncs, tots els secrets de la bona cuina catalana, que és la que ofereix des de fa molts anys.
L’establiment va obrir al 29 d’octubre de 1977. El seu espòs, Emili Gironès, dirigeix el restaurant, modern i ampli, d’ambient rústic, situat al costat de la sortida 8 de l’autopista A-7 i al final de l’eix transversal Lleida/Girona (el restaurant pertany al terme municipal de Riudellots de la Selva però es pot considerar com un restaurant a les afores de Girona), i que ofereix una excel·lent relació qualitat-preu. Cal destacar el seu important celler, que presenta importants vins. Ambient familiar i tracte amable.
Els canelons de la casa justifiquen la visita, són extraordinaris, però cal no oblidar altres especialitats del restaurant com els cargols Roca, 13,70; la perdiu a la col (en temporada), 15,60; 0 l’espatlla de cabrit a la brasa, 18,80; entre d’altres. A l’hora de les postres, cal asaborir el pastís Tatin, 7,50. L’establiment té un menú per 25,00 euros. El vi de la casa és el Marqués de Arienzo, 13,90 euros.
Ctra. de l’Aeroport, s/n. (17457) Riudellots de la Selva. Tel.: 972 47 71 32.