El Nacional és el primer restaurant de Barcelona amb diferents espais on poder gaudir de receptes tradicionals de la Península, elaborades amb productes de gran qualitat i en un ambient singular. Situat en ple Passeig de Gràcia, és un reflex de la vida social i cultural de ciutat. Inaugurat al octubre del 2014, representa un concepte gastronòmic innovador que és un autèntic referent de noves tendències gastronòmiques.

EL NACIONAL BARCELONA.jpg

Disposa de 4 espais, 4 barres i mil formes d'alimentar l'ànima. Un restaurant de carn, un restaurant de peix, un restaurant de tapes i arrossos i un restaurant ràpid delicatessen. Quatre espais diferenciats que es complementen amb barres especialitzades en cervesa, vi, cava i còctels, que fan de El Nacional un restaurant de moda a Barcelona on submergir-se en la vida local de la ciutat.

En definitiva, un multiespai gastronòmic que dirigeix el prestigiós xef Carles Tejedor (abans Via Veneto) on cadascuna de les zones posseeix un atractiu singular. La Braseria ofereix carn de bou, procedent de Lleó. La Llotja, el racó més important i gastronòmic de El nacional ofereix peix i marisc. En la Barra d'ostres, podem degustar-les procedents de Galícia i del sud de França. En la Barra de vins i embotits trobem el pernil ibèric de gla Juan Manuel, els formatges de Idiazábal i Blau de l'Avi Ton i bolets, com fredolics, llenegues i tòfona… I en la Barra de cerveses i conserves, l'Estrella Damm.

El Nacional ocupa un antic pàrquing situat en un passatge privat entre Passeig de Gràcia i Pau Claris en el qual es van invertir 6 milions d'euros en els 2.600 metres quadrats que ocupa, dedicats als productes frescos i a la cuina nacional. La idea va sorgir de l'empresari Lluis Canadell impulsor del Boca Grande en la cerca de socis inversors, el grup immobiliari i hoteler de Tortosa SB Grup va decidir fer-se amb un 75% del negoci. L’interiorista Lázaro Rosa Violán va ser l'encarregat de transformar la gran nau inspirant-se en la Barcelona dels anys 30 i 40. El local té una capacitat per a un total de 770 clients.

Entre les especialitats de La Llotja podem destacar el tàrtar de tonyina roja del Mediterrani amb alvocat, avellanes i oli de sèsam, 22,00; Anchoas: filetes del Cantábrico y filetes de L’Escala con aceite virgen extra de oliva El Nacional, 16,00€; ostres super gegants de Galicia Fariña, 5,75 u.; dorada a la sal grossa d’Ibiza (2 p.), 44,00; gambetes del Sud a la planxa amb la sal d’algues, 18,50; paella de peix i marisc (2 p.), 22,00 pp.; bullit d’Ibiza, primer plat, peix de roca amb patates amb allioli, segon plat, arròs a banda (2 p), 38,00 pp.; llobarro del Mediterrani amb verdures del temps i patates amb perfum de llima, 24,00; caldereta menorquina de llamàntol (2 p.), 57,00 pp.; i a l’hora d eles postres, filloa calenta amb gelat de vainilla o xocolata, 5,50; pa amb xocolata, oli verge d’oliva i sal marina, 5,50; selecció de 4 formatges nacionals, 12,00.

Passeig de Gràcia 24 bis (08007), Tel.: 93 518 50 53. Obert des de les 12:00 fins la 01:00 i divendres i dissabte fins les 02:00. Web: www.elnacionalbcn.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross