Moltes vegades relacionem els restaurants que visitem amb un determinat plat que sempre demanem per la seva qualitat culinària què no trobem en altres llocs i per la qual cosa ens té robat el paladar. I aquest plat sol ser l’especialitat reina de la casa i no s’oblida. Com exemples, sempre recordo els raviolis de foie-gras del Grand Vefour, de París; la perdiu amb col del Zalacaín, de Madrid; o els pèsols del Maresme, del Via Veneto, de Barcelona.
Salvant les distàncies, a casa nostra vull destacar els canelons de El Molí del Mallol, de Montblanc, que els considero un dels millors que es poden prendre a les terres tarragonines.
A peu de carretera que travessa la població de Montblanc, prop del pont i de la muralla, aquest restaurant que antigament era un molí de guix és tot un referent a la comarca de la Conca de Barberà. Malgrat la seva gran capacitat sol estar totalment ple els caps de setmana. Ocupa tres grans menjadors i dues sales privades i té davant un gran aparcament. A més disposa de servei de càtering personalitzat per a qualsevol tipus d’acte social, familiar o professional.
La cuina és típica catalana que elabora la xef Anna Pascual; amb una varietat de plats de temporada i de mercat, destacant també durant l’època dels calçots per les bones calçotades. L’àmplia carta s’inicia amb els suggeriments, continua amb els entrants, les carns a la brasa i carns elaborades, peixos i acaba amb les postres.
Les principals especialitats són els canelons i els caragols, amb set tipus d’elaboració diferents (a la llauna, al pebre, dolços i picants, amb ceba dolça, amb romesco, amb ceps i gambes i a la catalana). I altres elaboracions també recomanables són l’esqueixada de bacallà amb romesquet del Cisco; risotto de ceps amb cruixent de formatge, confit d’ànec amb salsa de fruits vermells; bacallà amb allioli de poma al safrà; filet de vedella al gust; i a l’hora de les postres, el pecat de xocolata amb gelat de vainilla; i el tiramisú del Pep.
El restaurant igualment ofereix un Menú (de dilluns a divendres no festius) per 20,84 euros.
Dirigeix l’establiment el seu propietari, Abdón Tarrats. Celler que compta amb 150 referències i el vi de la casa és el Clos Montblanc Verema Seleccionada.
El servei és diligent i molt amable. Un restaurant per gaudir de la bona cuina tradicional a Montblanc confortablement i en un ambient agradable.
Carrer Muralla Santa Anna, 2. (43400) Tel.: 977 86 05 91. Horari de 13,00 a 16,00 i de 21,00 a 23,00. Tanca els dilluns i diumenges a la nit i el dia de Nadal. American Express, 4B, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. 4 menjadors privats per a fins a 440 comensals. info@mallol.eu. Web: www.mallol.eu