De ben segur que pocs sabeu que en Pep Moreno tenia molt bones maneres de petit en el món de la cistella, concretament quan vestia la samarreta del Club Bàsquet Valls. El reconegut xef repartia joc i assistències sobre el parquet, emmirallant-se en el seu ídol d’infantesa, el gran Michael ‘Air’ Jordan. Mentre l’aler més arxiconegut de la història de l’esport de la cistella es va dedicar a guanyar anells de l’NBA, en Pep Moreno va deixar el bàsquet per enfilar un camí en el que, gràcies a les seves ‘diablures’ gastronòmiques, suma ja una Estrella Michelin al restaurant Deliranto.
Estic convençut que si el gran periodista Andrés Montes no ens hagués deixat, i pugues viure l’experiència d’assaborir un bon àpat al restaurant Deliranto, el bo de l’Andrés li diria: ¡Pep, eres un jugón!’ Una frase mítica del periodista madrileny, i al que ens hi sumem els professionals de la informació reunits en una convocatòria gastro gentilesa de Deliranto.
Així que tots aquells i aquelles que us considereu uns ‘jugons’ que sapigueu que fins al 23 de desembre teniu una cita obligada al restaurant. L'establiment salouenc ofereix un menú gastronòmic inspirat en l'òpera de 'Carmen', de Georges Bizet.
Una inspiració gastronòmica de primer nivell
La proposta reflecteix en cada plat algunes de les peripècies de la gitana Carmen, el seu gelós amant Don José, la pagesa Micaela i el torero Escamillo. Més enllà dels elements simbòlics del menú, un producte de primera ens porta a la cuina tradicional catalana, andalusa i francesa amb tocs sorprenents i innovadors.
Com sempre, Pep Moreno ofereix una cuina d'experiències que va més enllà dels sabors. «A Deliranto expliquem històries, de manera que tots puguem viure durant unes hores el nostre propi conte, en aquest cas a través d'un menú gastronòmic que t'inspira les emocions i sentiments que transmet ‘Carmen’, la força de viure com ella vol i no com li manen els cànons, amb un protagonisme de la feminitat ben entesa i la força de la dona».
En aquesta revisió de ‘Carmen’ de cara a la tardor-hivern canvia el 95% dels plats, amb alguns totalment nous i la reinterpretació d'uns altres en els quals es repeteixen ingredients. «Sempre en deixem algun propi de cada estació; aquest menú acaba per Nadal i per exemple hi trobem el caneló típic de l'àvia, a l'estiu sempre hi ha un ajoblanco o un gaspatxo, i a la primavera no falten les verdures i hortalisses com a protagonistes» explica el xef.
Un viatge de fantasia fins el 23 de desembre per tots els plats, 26 degustacions en el menú extens, i 19 en la versió reduïda. Després us haureu d’esperar al 1 de febrer, quan reobri el restaurant, ja que com a bons professionals, a partir del 23 de desembre els toca descansar i desconnectar.