La Pollada del Serrallo retorna el pròxim 29 de juny després d’un any de parèntesi per culpa de les obres al barri mariner del Serrallo. Aquest esdeveniment gastronòmic està organitzat pel restaurant el Taller i es portarà a terme al carrer Sant Pere de 12 a 17h.
Al Perú les conegudes com ‘Polladas’ van néixer als anys 70, com a una de les pràctiques més populars per a recaptar fons de manera ràpida, per culpa de la crisi que assolava al país llatinoamericà. Si es necessitaven ingressos d'emergència i no es volia acudir a un banc a per un préstec bancari, la solució passava per oferir als amics, familiars o coneguts un deliciós plat de pollastre amb ‘papas sancochadas’ i amanida. Un àpat festiu, acompanyat de bona música i beguda perquè els assistents es divertissin mentre ajudaven econòmicament a l'organitzador.
La Pollada 2025 presenta novetats de la mà de cellers i productors de la demarcació, com el celler 9+, Mas de la Caçadora, Cellers Blanch o Joan Bada. «La Pollada és una festa del Serrallo i pel barri. Volem que el que es va viure fa dos anys es torni a repetir i sigui un dia de festa, alegria, diversió i gastronomia», exposa Òscar Garcia, copropietari de restaurant.
Prevenda de tiquets com a gran novetat a la web
Pel que fa al menjar, els organitzadors preveuen preparar unes 750 racions, de pollada, patates braves, fideuà o cebiche «L'èxit de públic ens va desbordar, per això enguany estem més preparats i preveiem que vingui encara més volum de públic, sobre un miler de persones» apunta Garcia. El Taller ha activat un sistema de prevenda dels tiquets de menjar i beguda que estan disponibles a la web del restaurant. «Estaran disponibles fins al dia 27 i els seus compradors no hauran de fer cua. També ens servirà per fer una estimació del producte que necessitem» explica Garcia, al que el seu oremus li diu que serà una gran festa social la que es viurà el dia 29 de juny.
L'acte de presentació de La Pollada del Serrallo ha disposat de la presència de tot l'equip del Taller, de diferents representants dels cellers, de mitjans de comunicació i de l'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona.