L’Amfiteatre de Tarragona ha tornat a posar de manifest que els romans i els tarragonins són del morro fi. Independentment dels milers d’anys que ens separen de l’època de l’Imperi, el bon menjar i bon beure s’han vist reflectits per segon any consecutiu en el ‘Convivium’.  L’espectacle gastronòmic de Tàrraco a Taula ha tornat a sorprendre als assistents, que han explorat novament els sabors, la manera de cuinar i els àpats dels tiberis romans.

Presentacions modernes i mil·lenàries

Un total de 130 comensals s’han donat cita a la capital tarragonina per assaborir creacions interessantíssimes com el bonítol marinat amb colatura de gàrum i escuma de llenties; sípia en pulmentum; cérvol guisat en els seus sucs amb peres al vi i crema de porros; pilota de senglar i porc amb salsa de carn i prunes o el bunyolet de carabassa especial. Aquestes i d’altres creacions culinàries de l’època dels nostres avantpassats han sorprès i han delectat el  paladar dels allí presents. Precisament el públic també ha tingut l’oportunitat de brindar amb bon vi i algun privilegiats han quedat parats al descobrir el projecte d’àmfores de vi.

Moha Quach, president de Tarraco a Taula ha exposat durant la benvinguda al Convivium que «volem anar més enllà d’unes jornades que duren el que dura el festival de Tarraco Viva. Volem reivindicar la cultura a través de la gastronomia els 365 dies de l’any mitjançant els restaurants que formen part de Tàrraco a Taula. I això passa per poder-ho trobar mitjançant un menú degustació o un plat a la carta».

Per la seva part Oriol Pérez de Tudela, representant de la Taula de Vi  ha assegurat que «fa temps que col·laborem amb Tàrraco a Taula perquè Tarragona és una capital de vi. Tenim moltes històries de vi i moltes terres a l’entorn de Tarragona vinculades al vi. Les vinyes de Tarragona estan banyades de marinada i aquest sentit mariner encaixa amb aquestes elaboracions de l’ostra, de la sardina o dels gàrums, en que tot és salinitat»

En l’edició d’enguany hi ha participat El Terrat: by Quach, Seasons, El Llagut, La Xarxa Restaurant, la Pastisseria Velvet MGL, Forn de Nulles, Celler Pallarades, Celler Mas Vicenç, Vinyes de l’Albà, Vinyes del Tiet Pere i Adernats Vinícola Nulles.

La importància del ‘Convivium’

El Convivium es refereix a un costum social a l'antiga Roma, on les persones es reunien per compartir un àpat, sovint com a part de celebracions, banquets o reunions socials. En un Convivium romà, els convidats s'asseien en triclinis (sofàs en forma d'U) al voltant d'una taula baixa i compartien plats preparats per cuiners o esclaus. El vi també era una part important d'aquestes reunions i se servia en abundància.

Els Conviviums no només eren ocasions per menjar i beure, sinó que també eren oportunitats per socialitzar, debatre i gaudir d'entreteniment com la música o la poesia recitada per artistes convidats. Aquestes reunions eren una part important de la vida social i cultural a l'antiga Roma.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross