Escrit per Óscar Caballero i subtitulat: “lo que usted no sabía (pero comía). un paseo gastronómico universal”, aquest llibre publicat per Planeta Gastro aporta un exhaustiu viatge a través de la història de la gastronomia, des dels temps prehistòrics fins a l'actualitat, passant per Al-Andalus i America, el restaurant i el gluten. I Espanya com a fons de pantalla. És un llibre que desborda intel·ligència, amb un text net, precís i amè que captiva des del principi, sorprèn i fa reflexionar. Inclou innombrables referències històriques i literàries, curiositats i moltes dades.
¿Qui va inventar les primeres conserves? ¿Quan va sorgir el primer restaurant? ¿Qui va ensenyar a Europa l'ús de la forquilla? ¿Quan va nèixer el terme gastronomia i per que? És la dieta mediterrània una creació americana? ¿Cuina fusió cinc segles abans que naixés el terme? Del primer espetec del foc fins al pa sense gluten, aquest llibre proposa un menú transversal per la història.
El crític gastronòmic Oscar Caballero, amb el seu original prosa, desenvolupa una història del que mengem i com ho mengem, plena de curiositats, anècdotes i dades històriques que es llegeix com un amè relat. L'autor és corresponsal gastronòmic de Club de Gourmets a París des de 1981 i des de llavors també de temes culturals i espectacles per a La Vanguardia. En “Leer” publica la seva “Carta de París” cada mes. És l'únic membre estranger de l'associació francesa de crítics gastronòmics i de la Société donis Gens de Lettres. A més és autor d'una vintena llibres, entre ells el primer publicat sobre El Bulli.