En la seva cerca de l'excel·lència i com a companyia de referència en alta gastronomia per l'elaboració d'alguns dels millors olis extra verges del món, Castillo de Canena llança l'onzena edició limitada del seu icònic Primer Dia de Collita. Un producte molt esperat durant tot l'any i únic en la seva categoria, que ressalta entre els olis d'alta gamma per la seva cuidada obtenció, aroma, sabor i qualitat.
Per a l'elaboració dels seus preuats olis extra verges, Castillo de Canena es basa en l'agricultura de precisió, que permet determinar el dia exacte de començament de la collita de cada varietal, ni abans ni després.
Com en cada edició, una personalitat vinculada a la cultura, l'art, l'esport o les ciències- i amant de l'oli d'oliva- ha estat l'encarregada de dissenyar l'etiqueta de les seves característiques ampolles color cirera. En aquesta ocasió, el director de cinema Àlex de la Iglesia ha creat la nova etiqueta que reflecteix molt bé la seva personalitat com apassionat dels olis d'oliva extra verges Primer Dia de Collita i del món del còmic.
Castillo de Canena cuida amb cura tot el procés de selecció de les millors olives de les varietales arbequina i picual, i les recol·lecta al moment òptim de maduració.
Un any més, les olives seleccionades també es cullen a la nit per escurçar els temps de recollida i per beneficiar-se de les baixes temperatures. Tots dos són paràmetres imprescindibles per aconseguir uns olis d'oliva extra verges excelsos.
La companyia arrenca la nova collita amb el major nombre de premis i reconeixements obtinguts en la seva història. Un altre any més, l'última edició de la prestigiosa guia Flos Olei acaba de ratificar als olis extra verges de Castillo de Canena -per cinquè any- com els millors del món, en atorgar-los la màxima puntuació (98 punts) i posicionar-los entre els top 14 mundials.
A aquest èxit s'uneixen altres guardons, com el de “Millor oli d'oliva verge extra d'Espanya, categoria frutado verd intens” al Reserva Familiar Picual Castillo de Canena, atorgat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient (MAGRAMA); el Sol d’Oro com a “Millor oli d'oliva verge extra ecològic del món” al seu oli Biodinàmic en el concurs internacional Sol d'Or i el Sol de Bronze al seu Royal D'hora en la categoria de monovarietales, entre altres premis.
Amb una producció limitada, el Primer Dia de Collita Arbequino és un oli dens, que presenta un color verd pàl·lid, amb perfil equilibrat i complex, afruitat d'oliva verda identificable en nas i boca, amb gran diversitat d'aromes vegetals, sobretot a herba fresca, ametlla i carxofa. La sensació en boca és ametlada, amb poma verda, pell de plàtan i lleuger toc de pebre. Destaca també el seu dolçor amb una lleugera astringencia i una gran persistència en paladar.
El Primer Dia de Collita Picual és un oli verd intens d'una gran força, afruitat intens fresc, amb tocs d'herba verda, ametlla verda i plantes del camp (farigola, romaní). En el seu pas per boca se'ns mostra amb una entrada suau, amargor i picor moderats i equilibrats, amb retrogust ametlat, carxofa, fulla de tomàquet i poma.
Aquesta onzena edició de Primer Dia de Collita de Castillo de Canena estarà present en més de 50 països -principalment a Europa, Estats Units, Amèrica Llatina, Japó i Austràlia-, consolidant-se com un dels millors olis d'oliva extra verge del món, pel seu constant reconeixement des dels seus inicis.