Han començat les calçotades i els restaurants de les nostres comarques, especialment els de la comarca L’Alt Camp, ja és l’àpat estrella d’aquestes setmanes de finals de tardor. I cal destacar una bona iniciativa que durant el passat dissabte, dia 10 i el proper 17 de desembre ha posat en marxa Cal Ganxó amb el nom de “Calçotada Experience”.

FENT-SE ELS CALÇOTS.JPG

Consisteix en que el comensal conegui i visqui una experiència més propera a la calçotada, responem a les preguntes: Quantes vegades s’ha de calçar un calçot?, quins són els ingredients de la salsa de la calçotada?, el vermut és un bon aperitiu abans de la calçotada? Etc.

Els comensals de l’“Experience” arriben a Cal Ganxo a les 10,30 hores del dissabte i són traslladats a un camp de cultiu de calçots o coneixen de primera mà tot el procés que implica la calçotada. Després assaboreixen un vermut Motseta, de Valls i finalment, de nou a Cal Ganxo mengen la calçotada.

Cal Ganxo és un restaurant de calçotades, familiar, compromès amb la tradició i amb els productes de Km. 0. La seva constància i qualitat al llarg del temps l’han convertir en un dels referents de la cuina especialitzada a Catalunya. És la porta d’entrada a Masmolets que es troba a uns 3 km. de Valls. Un establiment artesanal i únic on assaborir amb els cinc sentits l’autèntica calçotada tradicional. En una antiga casa pairal del segle XVIII d’estil mediterrani convertida en restaurant, s’hi conserva a cada racó els detalls, la personalitat i la història d’aquella època que el fan tan especial. Cal Ganxo és l’únic restaurant de Valls i de Catalunya que només serveix calçotades. Fidels a la tradició, ofereix una experiència gastronòmica autèntica, on els calçots es couen sobre la flama de les redoltes i es serveixen al moment. La salsa de calçots, recepta original de la iaia Cisqueta de Cal Ganxo, esdevé la clau de l’èxit de l’àpat. Els calçots sempre els segueix la carn d’anyell, la llonganissa i la botifarra negra de Valls, servides sobre una petita graella amb brases, amb els fesols del ganxet, carxofes i allioli; després crema catalana, taronja i cafè, tanquen un menú elaborat de forma tradicional amb productes pròxims i de qualitat. La història de l’establiment arranca amb els cosins Pep Plana i Lluís Figuerola quan van inaugurar Cal Ganxo al novembre de 1980. Seguint els consells de la iaia Cisqueta, el Pep i el Lluís i la seva dona, Joana, van anar dirigint i fent créixer el restaurant, al qual s’hi va incorporar la Loli, esposa del Pep, al cap de poc temps. Mentre el restaurant es consolidava, els fills dels dos matrimonis, Lluis Figuerola i Alexandra Plana, corretejaven per la cuina i els menjadors, impregnant-se del fum dels calçots i de la tradició i cultura de la calçotada. Uns anys més tard, tots dos s’han acabat incorporant a l’equip directiu.

Adreça: 43800 Masmolets. Tel.: 977 60 59 60. Obert de novembre a abril. restaurant@calganxo.com. Web: www.calganxo.com

 

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross