Per assaborir a Catalunya un exquisit porcell Marca Garantia Segòvia o un lechazo a l'estil burgalès, amb la Indicació Geogràfica Protegida de Castella i Lleó, fet a la llenya, no tenim més que anar a Igualada on es troba el Asador Mesón El Abuelo, amb rostits tradicionals deliciosos.
Per als amants d'aquest tipus de cuina el viatge queda plenament justificat des de qualsevol part de les comarques catalanes.
Un dinar fantàstic, pot iniciar-se amb un excel·lent pernil ibèric de Joselito, unes patates al pobra amb ou de corral i encenalls de pernil, culminant amb el “cochinillo” i el “lechazo” rostits al forn de llenya, regats amb un bon vi de la Ribera de Duero. Per xuclar-se els dits! I no hem d’oblidar les 40 varietats de truites i molt especialment “chuletón” gallec a la pedra en aquest prestigiós Asador, negoci familiar i acollidor que porta diverses dècades oferint l'exquisida gastronomia castellana.
Des de 2011 pertany a l'Associació de “Asadores de Lechazo” de Castella i Lleó i al novembre de 2012 va ser l'establiment premiat amb el Premi Nacional de Gastronomia Plat d'Or 2012 per la trajectòria al llarg dels anys, ja que va obrir per primera vegada les seves portes el 2 de gener de 1981. També forma part de la Chaine de Rotisseurs. Això, sí, per degustar un bon rostit cal fer una reserva amb 4 hores d'antelació.
La cap de cuina és Celia Martos Folgat i dirigeix la sala Fernando García Martos. El menjador és d'estil rústic, fonda, i consta d'un saló a la planta baixa per 28 comensals i dos salons al primer pis per 30 i 55 comensals. El celler té unes cinquanta referències i està a cura d'Ana Isabel López González.
De la seva amplíssima carta podem destacar com a especialitats el pernil Ibèric de Joselito, 20,65; espàrrecs DO Navarra amb maionesa, 10,30; menestra de verdures de Navarra, 9,00; patates de pobra amb ous de corral i encenalls de pernil, 9,80; botifarró de Burgos, 6,60; sopa castellana, 6,60; truites vàries, 4,40/8,50; porcell Marca Garantia Segòvia, 20,90; ¼ de lletó IGP Castella i Lleó (2 persones), 39,60; “chuletón” gallec a la pedra, 41,00/kg; costelletes de lletó a la brasa, 18,75; rellom ibèric d’Aracena (Huelva) amb encenalls de parmesà, 15,60; pasta de fulla amb nata 4,50; crema catalana, 3,85. Vi de la casa: Pinna Fidelis Roure (Ribera del Duero), 11,00.
Av. Doctor Pasteur 45. (08700) Igualada. Tel.: 93 804 33 51. Horari de 9,00 a 01,0 h. Tanca diumenge nit. American Express, 4b, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. 2 menjadors privats per 30 i 55 comensals. Correu electrònic: asadormesonelabuelo@gmail.com. Web: www.asadormesonelabuelo.com