El grup editorial Mercacei-Edimarket Editors, guardonat recentment amb el Premi Aliments d'Espanya de Comunicació -el més prestigiós i important del sector agroalimentari-, acaba de llançar al mercat la Guia EVOOLEUM dels 100 Millors Olis d'Oliva Verges Extra del món reconeguts en els EVOOLEUM Awards, els Premis Internacionals a la Qualitat de l'Oli d'Oliva Verge Extra.
Prologada pel mestre de mestres Ferran Adrià, la Guia EVOOLEUM World’s TOP 100 Extra Virgin Olive Oils, disponible en versió impresa -editada en castellà i anglès- i format digital, presenta l'exclusiu EVOO TOP100, o el que és el mateix, els 100 millors AOVEs del món segons els resultats obtinguts en la primera edició dels Premis Internacionals a la Qualitat de l'Oli d'Oliva Verge Extra EVOOLEUM Awards, organitzats per Mercacei i AEMO. Un concurs que, a més de destacar pel seu absolut rigor i fiabilitat, ha comptat amb el jurat o Panell de Tast més espectacular que existeix en l'actualitat, probablement el millor grup de tastadors internacionals mai abans reunit.
Dirigida als consumidors de tot el món i als amants de la gastronomia, la Guia -de periodicitat anual i 10.000 exemplars de tiratge- inclou una completa fitxa informativa de cadascun dels 100 verges extra (puntuació obtinguda en el concurs, varietat/s de procedència, situació geogràfica del olivar, volum comercialitzable, dades de contacte del productor, certificacions de qualitat, etc.), acompanyada d'una imatge de l'ampolla i una detallada nota de tast on es descriuen les característiques organolépticas del suc i els aliments amb els quals marida.
Però encara hi ha més, molt més. En concret, més d'una desena d'articles sobre l'art del tast, la olivicultura internacional, l'anàlisi de l'evolució de la producció mundial d'oli d'oliva, AOVE i gastronomia, les tendes més belles del món dedicades a aquest aliment, oliveres mil·lenàries, oleoturismo, AOVE i salut, diccionari oleícola…
El seu indubtable atractiu es veu reforçat per una imatge moderna i cosmopolita, d'estètica impecable, que segueix la línia de Olivatessen by Mercacei, la innovadora –i premiada- publicació en anglès de Edimarket Editors que ret homenatge a la cultura del verge extra i posa l'accent en el segment dels AOVEs Premium o d'alta gamma, dissenyada pel prestigiós estudi ubetense Cabell x Emmuralli.