La gratíssima notícia en la presentació de la guia Michelin 2021 per les comarques tarragonines, celebrada ahir al vespre on line des de Madrid, ha estat la estrella pel restaurant Quatre Molins, de Rafel Muria.
La darrera crònica que vaig fer d’aquest restaurant situat al centre Cornudella de Montsant, després de la visita feta a l’estiu del 2019 la titulava: Quatre Molins, de Rafel Muria, una joia gastronòmica al Priorat.
I es que certament la magnífica tasca gastronòmica desenvolupada per aquest jove xef entusiasme a qualsevol gourmand.
A la crònica apuntava l’experiència viscuda a l’establiment: “Des del març de 2018 un jove xef, Rafel Muria Franch, fill del propietari de Mel Muria, del Perelló, amb només 25 anys, emprenador i valent, ocupa el Quatre Molins, de Cornudella, l’espai eno-gastronòmic del celler Ronadelles, oferint la seva cuina personal de línia avanguardista.
Amb una brillant formació que comença a l’Escola Hoffmann, de Barcelona i continua per restaurants tan prestigiosos com L’Atelier de Joël Robuchon Saint Germain, de Paris; Villa Retiro, de Xerta; Michel Bras, de Laguiole, entre d’altres, Rafel presenta en aquest petit poble del Priorat, a peus de Siurana la seva oferta culinària en format de dos menús, Degustació i Espectacle.
Cuina a la vista en la que es pot seguir l’intents treball del xef i els seus ajudants, meticulós en els productes, entre els que no falta la Mel familiar, amb resultats plenament satisfactoris, fruit d’experiències viscudes, professionalitat i tècniques d’elaboració i presentació. Alguns plats, els acaba el xef a la taula del començal, amb tot un espectacle visual.
El Menú Espectacle es composa d’una selecció d’aperitius Rafel Muria maridats amb aperitiu de cirera; carpaccio de carn madurada amb ostra, parmasà i olives taggiasca; ravioli d’escamarlà amb foie i tòfona d’estiu; llom de tonyina amb salsa miso i albergínia; peix de llotja, coriandre, escalunya, tomàquet i emulsió de llima; “fricassé” de lletons amb rossinyols; alfàbrega i gerds passió; mel de taronger amb safrà ”Art Muria” i cítrics.
També s’ofereix el plat, royal de sangatxo de tonyina amb compota de pera, guanyador del Concurs de gastronomia Tonyina Roja Balfegó. L’establiment conserva el nom que tenia i que volia ser un homenatge als 4 molins que es conserven a la localitat dels 72 molins documentats al llarg del riu Siurana durant el segle XIX. La sala, que té una decoració minimalista amb estil vintage–rústic, amb 10 taules per uns 20 comensals, la dirigeix Giovanni Espinosa. La carta de vins té més de 60 referències. Un restaurant que per la seva cuina avantguardista i d’autor justifica la visita a Cornudella. Certament una joia gastronòmica al Priorat”.
Felicitats a Rafel Muria y a tot el seu equip.
C/ Compte de Rius, 8. (43360) Cornudella de Montsant. Tel.: 977 821 004. Horari: De 13,30 a 15,30 i de 20,20 a 22,30. Tanca: Dilluns. Master Card i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Menjadors per a particulars fins a 20 persones. Correu electrònic: quatremolins@ronadelles.com Web: www.quatremolins.com