L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona (AGT) ha visitat recentment el restaurant El Museu del Vermut. Un establiment molt característic, amb la col·lecció més gran del món dedicada a aquesta beguda i on s'hi exhibeixen 2.200 ampolles de diferents continents, 300 cartells i 4.000 objectes més de 56 països relacionats amb el vermut. El restaurant es troba ubicat en un edifici que antigament era una fàbrica de barrets, i que forma part dels prop de 80 monuments que integren la Ruta del Modernisme de la capital del Baix Camp.

El propietari del Museu del Vermut, Joan Tàpies, conjuntament amb el seu fill, Joan Tàpies, han obsequiat els prop de trenta acadèmics presents d’una visita pel recinte per explicar diferents curiositats i particularitats entorn el museu. Els més de 500 metres quadrats de l'edifici capturen la història de l'emblemàtic aperitiu i la seva profunda connexió amb la ciutat de Reus.

Un menú degustació creat per l’ocasió

Unes escopinyes, unes olives farcides, un seitó i anxova del Mediterrani i uns musclos en escabetx han alçat el teló d’un aperitiu que, a més, ha anat acompanyat del Vermut Cori, creat el 2014 per Joan Tàpies i que homenatja a la patrona de Reus.

Posteriorment  els comensals han assaborit una minicoca de sardina fumada amb tàrtar de tomàquet, alfàbrega i alls tendres. Seguidament una amanida de burrata amb textures de tomàquet rosa, canonges, tàrtar de salmó marinat i pesto d’avellanes de Reus. El carpaccio de llagostins amb oli trufat, festucs i torradetes també ha agradat molt als acadèmics, juntament amb el plat principal, uns medallons de rap amb crema de pebrots del piquillo brasejats, saltejat de Llagostins i espàrrecs verds a l’all cremat.

Un veritable espectacle gastronòmic i que ha tingut el seu punt dolç, amb un pastís de formatge casolà amb coulis de fruits del bosc i terra de galeta. El brindis s’ha portat a terme amb els vins del celler Clos Galena, de la DOQ Priorat. La seva propietària, Merche Dalmau, no s’ha volgut perdre l’àpat al Museu del Vermut.

La propietat del restaurant ha rebut el diploma que han entregat Ana Vilallonga, presidenta de l’AGT i Ángel Pérez, president d’honor, juntament amb d’altres membres de la junta directiva de l’entitat.

Pròxima visita: El Molí dels Avis

La pròxima cita dels acadèmics ja està marcada en el calendari gastronòmic, serà aquest mes d’octubre a El Moli del Avis, a l’Ametlla de Mar. El xef del restaurant, Josep Margalef, rebrà per primera vegada a l’AGT en els casi 20 anys de vida d’aquest reconegut restaurant calero.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross