José Luis Todó és un advocat i caçador de Bot (Terra Alta), propietari de Donum Deus. Un projecte empresarial amb el que comercialitza des de fa anys a diferents restaurants la carn de cabra hispànica salvatge del massís del Ports. Ell i una bona colla de caçadors -alguns del Safari Club Internacional European Chapter- s’apleguen un diumenge d’estiu al restaurant Amonaren Etxea de Botarell, després d’una intensa jornada matinal de caça del colom tudó per la comarca del Baix Camp.

José Luis Todó és clar i transparent en el seu missatge des del primer minut «reivindico la caça com actor i actiu social, la caça com a dret inalienable dels caçadors i la caça com a mode i modus vivendi». I ho fa tot assaborint un exquisit steak tartar de cabra hispànica picat a ganivet. José Luis Todó xala amb les creacions culinàries d’Aingeru Rodríguez, xef del restaurant amfitrió i temple de la cuina cinegètica. El paladar de José Luis Todó i el dels seus companys de caça es delecten amb una fantàstica amanida de tudó escabetxat preparat per l’ocasió «hi ha una superpoblació de tudó a la zona del Camp de Tarragona. Nosaltres ajudem a disminuir aquest número i en conseqüència els danys que produeixen aquests animals als pagesos i a la indústria».

Posar en valor la carn de caça

«La carn de caça és completament sana, diferent, amb unes característiques organolèptiques molt marcades i que aporta riquesa al territori. Animo a la gent a que primer la tasti i en conseqüència opini objectivament» així de ferm es mostra José Luis Todó davant dels debats existents sobre la mateixa, i incideix en que «el debat que existeix actualment és per ignorància, per persones que opinen sense haver-la provat mai i que ens etiqueten com els ‘assassins’ de la mare de Bambi, que mai va existir».

L’àpat a l’Amonaren Etxea és un veritable agermanament i una forma d’entendre una jornada de caça. Els comensals proven un bacallà a la biscaïna amb 5 salses: de kiwi, de calamarsó, de taronja, de cirera i de garnatxa negra. Un plat presentat i inspirat en el Bosc d’Oma, una de les obres més conegudes de l’artista basc Agustín Ibarrola i que mostra la relació entre la natura i la presència humana. Un apunt del que fa esment al menjador el cuiner Aingeru Rodríguez.

Finalment a taula una frisona gallega de maduració mitjana, distribuïda per PAC SL -empresa d'alimentació situada a la Selva del Camp- fa les delícies dels caçadors aplegats al restaurant. El brindis de José Luis Todó tanca la vetllada, les copes s’uneixen gràcies al «llarga vida a la caça i a l’Iberian Chapter!».

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross