Un llibre per aprendre a reconvertir les restes de productes ja cuinats, més enllà de les típiques croquetes, i també per estalviar i donar nova vida a productes de proximitat i temporada. Es calcula que un terç dels aliments produïts anualment al món es llencen. A Catalunya es generen unes 262.000 tones de malbaratament cada any; és a dir, uns 35 quilos de menjar per persona. Sabem, també, que el malbaratament d’aliments genera el 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.
S’ha de fer quelcom per intentar que això no passi, per ajudar el planeta i les nostres butxaques. Però, com? Doncs, estalviant, reconvertint i aprofitant el menjar.
Núria Gispert, autora de Cuina en menys de tres hores per a tota la setmana i Carmanyoles, ens proposa més de 70 receptes per treure profit a tot el que comprem. Amb aquest llibre aprendrem a reconvertir les sobres d’aliments que ja hem cuinat i a estalviar, alhora que som més sostenibles i ecològics, i que aprofitem productes de proximitat i de temporada per convertirlos en un fons bàsic de rebost. El llibre està estructurat per estacions de l’any, per treure el màxim profit al producte de temporada.