La Guia Gourmand de Restaurants i Hotels de Catalunya i Andorra, 2016, que en aquesta nova edició celebra el 25è aniversari es presentarà a les comarques tarragonines el dia 26 de novembre, concretament al restaurant Giorgio de Calafell i el 9 de desembre a l’Escola de Turisme Euroaula, de Barcelona. El presentador serà el prestigiós xef francés, Romain Fornell, del restaurant Caelis (Hotel El Palace Barcelona).
En aquesta presentació als mitjans de comunicació i autoritats del sector turístic i gastronòmic es lliurarà els guardons que tots els anys atorga la direcció de la Guia i que són els següents, en aquesta edició:
A la vegada es presentarà una novetat molt important d’aquesta edició: la versió online en la nova web, que permet al usuari localitzar a través d’uns buscadors tots els establiments (restaurants o hotels) d’una localitat o directament l’establiment en concret.
La Guia Gourmand, editada en català i en castellà per Arola Edicions i realitzada pels periodistes de Tarragona, Fèlix Llovell i Ramon Segú, amb la col·laboració en aquesta darrera edició de la periodista Marta Pérez, podrà trobar-se a les millors llibreries de Catalunya a partir del primer de desembre o consultar-se per Internet online. És l’única Guia de Restaurants i Hotels del País i del Principat, que va néixer l’any 1992 i ha sortit tots els anys.