Per un malentès en el lloguer, el xef propietari del prestigiós restaurant Sirco Esbarjo Gastronòmic, del Port de la Marina, de Tarragona, ha tingut que tanca l’establiment.
Afortunadament tenia un altre restaurant al nucli antic de la ciutat (carrer Major, 4. Tel.: 877 015 890), el Sirco Airlines especialitzat en gastronomies de cuines del món i allí segueix treballant diàriament oferint als seus comensals plats típics de Roma, Venècia, Bangkok, New York, Tijuana, Tòquio, Lima, Badajoz... que permeten al comensal embarcar-se en un viatge internacional per la culinària de països com Japó, estats Units, Mèxic, Perú, Tailàndia, Itàlia i Espanya.
Però la seva il·lusió és poder continuar la magnífica tasca restauradora de cuina d’autor, que desenvolupava a la Marina i que tenia un bon nombre d’admiradors i seguidors.
Per tot això, en Josep, que té un bon currículum com a cuiner, ja que va estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils i va treballar a les cuines més prestigioses del País Basc (Arzak), Catalunya (El Celler de Can Roca, Drolma, Hilton), Madrid (Villa Magna) i Laussane (Bouribage Palace) busca un local escaient pels voltants de Tarragona per reinstaurar la seva cuina mediterrània i de producte, d’autor, adaptada a cada comensal, amb aperitius avantguardistes i uns segons més clàssics.
Una cuina excel·lent que posa de relleu el mestratge amb les tècniques i coneixements culinaris del cuiner, amb una oferta en plats amplíssima, ja que disposa de més de 1.400 receptes. Té, fins i tot, 20 varietats de pa d’elaboració pròpia. I disposa d’un celler amb unes 500 referències de vins, caves i xampanys.
Confiem i desitgem que ho aconsegueixi perquè és una llàstima que Tarragona hagi perdut un dels seus millors restaurants d’alta cuina d’autor.
A les fotos de Chinchilla, Josep Moreno i un dels plats estrella del Sirco Esbarjo Gastronòmic.