Transgourmet Ibèrica ha culminat la celebració del seu centenari amb un acte al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) a Barcelona, en un any especialment significatiu pel reconeixement a la seva trajectòria i per l’enfortiment del seu projecte empresarial.
Més de 300 persones, entre representants institucionals, professionals del sector, membres de la plantilla, clients, proveïdors i mitjans de comunicació, han acompanyat la companyia, reafirmant el vincle de Transgourmet Ibèrica amb el seu entorn i amb qui ha sigut part de la seva història.

El president del Grup Transgourmet, Joos Sutter, ha inaugurat l’acte, destacant que “allò que defineix els cent anys de la companyia és el servei a les persones i la comunitat que ens envolta. Aquesta vocació segueix essent el motor que impulsarà el nostre futur.
Posteriorment, Lluís Labairu, director general de Transgourmet Ibèrica, ha posat en valor “l’esforç de mils i mils de persones que, des d’aquell 1925, han aportat el seu esforç i compromís, que han cregut en aquest projecte i que han contribuït a construir el que som avui”.

L’acte també ha disposat també de la intervenció d’Òscar Ordeig, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que ha destacat que “Catalunya vol liderar la transformació dels sistemes alimentaris europeus, i ho farà de la mà d’empreses que comparteixen aquesta visió i actuen amb compromís per la qualitat, com Transgourmet”.
Josep Rull, president del Parlament de Catalunya, ha tancat les intervencions subratllant la trajectòria empresarial “d’èxit” de Transgourmet i el seu model de negoci que l’han convertit en “un referent indiscutible del sector”.
L’acte ha continuat amb un sopar servit pel xef Nandu Jubany, l’exhibició castellera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la música del violinista Pablo Navarro. La bailaora Sara Baras ha posat el punt i final a una nit que va retre homenatge a cent anys d’història i compromís.

L’elecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya com a escenari per a la cloenda del centenari simbolitza l’arrelament històric de la companyia a Catalunya, una regió que ha estat clau en la seva trajectòria, desenvolupament i expansió empresarial.
2025, un any de creixement i transformació
Aquest any ha estat marcat per la culminació d’una etapa clau per a la companyia, centrada en la modernització i consolidació del seu model de negoci, tant en retail com en hostaleria.
Transgourmet Ibèrica ha fet el 2025 una inversió de 85 milions d’euros, que inclou les adquisicions estratègiques de Dispuig i Moyà Saus i la creació de la societat Nuditrans amb Nudisco. També, la construcció del GM Cash de Mercabarna, que es preveu inaugurar el març de 2026, i les reformes de centres cash&carry realitzades enguany.

