'Tast amb Llops' ja té confirmats els 19 cellers que participaran a la novena edició del certamen que, en nou anys de sòlida trajectòria, s’ha convertit en una referència en el marc de la Fira del Vi de les DO’s de la comarca del Priorat. La trobada tindrà lloc el dissabte 2 de maig a partir de les 18h, organitzada per l’Hotel Cal Llop amb la col·laboració dels elaboradors de vi de Gratallops, bressol de la DOQ Priorat.
Es calcula que per aquesta edició es podran tastar al voltant de 40 referències de vi d’edicions limitades i molt singulars, de manera que la vetllada és una oportunitat única per gaudir de les elaboracions especials dels viticultors i enòlegs de Gratallops i dels convidats, a més de tenir-hi contacte directe.
L’activitat començarà a mitja tarda i s’allargarà fins les 21.30h i comptarà amb la participació incondicional dels 10 cellers de Gratallops que des dels inicis fan costat a la iniciativa, amb la incorporació del Celler Devinssi que ha aconseguit aquest any la qualificació de Vi de Vila per part de la DOQ Priorat per a tres de les referències que elaboren: Celler de l’Abadia, Clos Mogador, Clos i Terrasses, Álvaro Palacios, Sara i René Viticultors, Clos Figueras, Ripoll Sans, Celler Cecilio, Mas Martinet, Fredi Torres Viticultor i Celler Devinssi.
Per als organitzadors de Tast amb Llops és una molt bona notícia que un nou celler de Gratallops s’hagi incorporat a la categoria de Vi de Vila i pugui presentar les referències en el marc del certamen.
Elaboradors, enòlegs i bodeguers dels diferents cellers estaran presents a Tast amb Llops per intercanviar experiències amb els assistents, presentar les seves novetats i comentar els seus vins d’alta gamma.
Per a la novena edició, s’ha ampliat el nombre de participants convidats i una vegada més s’ha arribat a reunir un elevat nombre de cellers de reconegut prestigi internacional que representen estils i tendències molt diversos, però amb un denominador comú: la qualitat. Són: Castell d’Encús. DO Costers del Segre, Celler Acústic. DO Montsant, Antoine Touton et Fredi Torres, DO Montsant, Celler Colet. Penedès Clàssic, Celler Gran Clos de Bellmunt del Priorat DOQ Priorat, Meritxell Pellejà de Gratallops. DOQ Priorat, Friedrich Becker. Pfalz (Palatinado/ Alemanya) i Malena Fabregat. Vi artesà portuguès i gallec.
Amb aquest ampli repertori, els organitzadors volen que els assistents puguin gaudir de diferents referències vitivinícoles del país i de l’estranger que destaquen per la qualitat, la tipicitat i la singularitat. Des dels vins de Raül Bobet elaborats a 1.000 metres d’alçada al Pallars, als escumosos de Celler Colet dins la nova denominació Penedès Clàssic o els rieslings de Friedrich Becker, igual com també l’oportunitat de conèixer els vins artesans portuguesos i gallecs de l’enòloga Malena Fabregat.
L’entrada a 'Tast amb Llops' permet tastar totes les referències dels cellers participants a més de gaudir d’un aperitiu servit per la cuina de l’Hotel Cal Llop. 'Tast amb Llops' és una ocasió única per gaudir dels vins de gran qualitat que són sovint edicions limitades, de manera que són difícils de trobar en els canals habituals de distribució, ja sigui pel preu o per l’exclusivitat. Per assegurar que els assistents gaudeixin dels vins en les millors condicions, se serviran en copes exclusives de vidre de bohèmia.
'Tast amb Llops' continua tenint com a objectiu posar de relleu la personalitat única i característica dels vins de Gratallops, com a conseqüència de les singularitats climàtiques i les característiques edafològiques concretes de la zona. La gran majoria dels vins que es tastaran a la novena edició estan elaborats amb raïm procedent del mateix municipi del Priorat qualificat i reconegut per la D.O.Q. amb la distinció de Vi de Vila de Gratallops.
És important recordar que 'Tast amb Llops' va néixer el 2006, fruït de la iniciativa de l’Hotel Cal Llop que, conjuntament amb un grup de coneguts i destacats bodeguers de Gratallops, van apostar per posar en marxa una trobada anual coincidint amb la Fira del Vi, per reivindicar la figura del creador del vi, com també la recerca del vincle del vi amb la terra a on ha estat elaborat. La trobada compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gratallops, la D.O.Q. Priorat, Tonnelerie Saint Martin i Aguiló Vinateria.