Falset es prepara aquest diumenge per convertir-se en epicentre d’una experiència gastronòmica d’alt nivell. El restaurant Brichs -amb el reconegut xef Rafel Muria al capdavant i tot el seu equip- i Mas d’en Gil, un dels cellers històrics del Priorat, porten a terme un àpat maridatge on les grans anyades del celler de Bellmunt del Priorat es fusionaran amb un menú especial creat per l’ocasió.

Brindar pel llegat de Pere Rovira

La figura de l’altpenedesenc Pere Rovira va associada al vi i a l’estima per la terra. L’ofici i la passió del comerç vinícola sempre ho va portar a la sang, ja que el seu pare i el seu avi també s’hi havien dedicat. El pas d’adquirir Mas d’en Gil és la culminació d’un somni d’anys: embotellar la terra del Priorat. Una de les primeres decisions és restablir el nom històric de Mas d’en Gil, que ja figurava al cadastre. Els primers anys es dediquen a la recuperació de vinyes velles i oliveres. Posteriorment s’acondiciona el celler construït per Rafael Barril i es construeix una nova nau de criança per a ampolles.

L’any 2000 surten al mercat els primers vins de Mas d’en Gil «fa 25 anys que els nostres vins caminen i estan al mercat, vam ser dels primers de la comarca en produir vins embotellats del Priorat i això honora la feina que va fer el meu pare. En aquest dinar maridatge es podran tastar grans anyades com per exemple la del 2004, la del 2016, entre d’altres» explica Marta Rovira, viticultura biodinàmica i família propietària de Mas d’en Gil, incidint en que «vam començar exportant a 8 països i actualment ja estem a 40 països de 4 continents. Recentment hem aterrat a Dubai i a Àustria i el que puc afegir és la satisfacció aquest 2025 d’haver tornat a una certa normalitat després de dos anys de sequera».

Des del 2008, Mas d’en Gil treballa amb agricultura biodinàmica, buscant l’equilibri natural entre terra, planta i clima. La finca s’estén sobre 125 hectàrees de vinyes, oliveres, boscos i avellaners, tot a uns 350 metres d’altitud. Està dividida en 53 microparcel·les, cadascuna amb personalitat pròpia i vinificada per separat. La combinació de sòls de llicorella, diversitat vegetal i treball artesanal dona com a resultat vins d’una puresa i una complexitat excepcionals.

Una proposta culinària que marca el vi

«Hem preparat una proposta gastronòmica a partir del vi i busquem l’excel·lència, cercant anyades més concretes perquè el client pugui gaudir de vins que la majoria ja no es troben al mercat» aquesta és la premissa que ens transmet en Rafel Muria, el xef Estrella Michelin i Sol del Quatre Molins de Cornudella de Montsant i que lidera també el projecte del Brichs Restaurant.

Conegut per la seva cuina creativa i profundament arrelada al producte local, ha dissenyat per a l’ocasió un menú excepcional que dialogarà amb alguns dels vins més emblemàtics de Mas d’en Gil, com el Coma Vella 2004 o el Gran Buig 2016.

D’entre les creacions culinàries per l’ocasió, es podrà assaborir un brioix amb txangurro, alvocat, cafè i cogombre; una ventresca de tonyina vermella Balfegó; uns bolets en escabetx amb corball o una panxeta a baixa temperatura, entre d’altres. Rafel Muria afirma que «quan olores una copa de vi de Mas d’en Gil el que et transmet és amor, és tranquil·litat. Ens agrada la idea de la Marta Rovira de poder gaudir de l’expressió del Priorat en una copa de vi. Ella és una persona molt amable, atenta i que estima molt la naturalesa i aquest és el tipus d’amistat és la que volem nosaltres a la zona».

Una amistat fruit de la mel

L’aliança entre els Muria i els Rovira va néixer en el seu dia fruit de la mel «va ser gràcies al pare del Rafel, ja que vam introduir les abelles dins de la nostra fina biodinàmica. A més et puc desvetllar que cada matí prenc la seva mel de romaní i que m’agrada molt» apunta somrient Marta Rovira.

Per als amants de la gastronomia i del vi, el maridatge Brichs Restaurant – Mas d’en Gil es presenta com una cita imprescindible. Un dinar (160 euros) pensat per emocionar i per aprofundir en la identitat d’un territori que sedueix a cada copa i a cada mossegada. Podeu reservar taula a www.brichsrestaurant.com i al telèfon 690 251 206.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross