L’associació Taula de Vi, entitat creada amb l’objectiu de divulgar i promocionar la cultura de vi a Tarragona, creada per diversos actors relacionats amb el món del vi, la viticultura i tot el que se’n deriva, ha presentat avui les àmfores de vi submergides.

Aquest projecte va començar el 6 de març del 2023 quan es van submergir a la costa de la ciutat de Tarragona un total de 150 àmfores de ceràmica amb vins amb identitat del territori. 

Un projecte innovador al nostre territori, amb la participació de tres cellers de la demarcació, Vinyes del Tiet Pere, Mas Vicenç i Celler Pallarades, i en el que després de 400 dies d’envelliment sota el mar, s’ha comprovat com han evolucionat les tres varietats ancestrals partícips del projecte.

Xavi Ferré, representant de Taula del Vi, i també propietari i sommelier del celler Mas Vicenç ha explicat que «com a conclusions principals de la criança submarina cal apuntar que millora la textura del vi en boca i li dona més cremositat. Tanmateix augmenta el seu aroma degut a la seva lenta oxidació». Conclusions compartides per Oriol Pérez de Tudela, representant del celler Vinyes del Tiet Pere i per Josep Armengol, del Celler Pallarades que, a més, afegeixen que «les àmfores queden plenes d’incrustacions marítimes que fan del producte una obra d’art especial cada peça».

Les tres varietats s’han situat en zones claus: el cartoixà vermell de Vilabella (Vinyes del Tiet Pere) a la conca del riu Gaià; el Macabeu del Catllar (Celler Pallarades) sota la influència del riu Gaià i la Malvasia de Cabra del Camp (Mas Vicenç), a 550 metres sobre el nivell del mar.

El projecte continua amb la immersió anual d’una partida de 100 àmfores per celler, aproximadament. Aquestes 150 àmfores es podran adquirir al preu de 100€ a cadascun d’aquests cellers.

La presentació d’aquest projecte innovador s’ha realitzat al Teatret del Serrallo i ha disposat també de la presència de Rafael López-Monné, director d’Acció Climàtica i Territori del Port de Tarragona.

Francesc Fernàndez

Col·laborador Guia Gourmand

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross