‘Taste-It’ és una iniciativa de la Cambra de Comerç italiana de Barcelona amb el suport del Consolat d'Itàlia a Barcelona i l'Istituto Italià de Cultura. La finalitat és acostar la tradició del receptari regional italià als amants de la gastronomia d'Itàlia des d'un enfocament d'autenticitat, origen i pedagogia. En aquesta sisena edició, la gastronomia continua sent l'autèntica protagonista, donant visibilitat també a altres manifestacions culturals italianes com ara la música o el teatre.
La ubicació és la Terminal Grimaldi, hi ha una altra picada d'ullet a l'italià: un entorn que el dia 25 de maig estarà preparat per gaudir de les actuacions repartides al llarg d'espai, així com amb carpes i zones de degustació en taules i cadires cobertes per gaudir de la variada oferta de restauració, els plats dels quals oscil·len entre els 6 i els 9€.
Gastronomia representada per 14 restauradors
La gastronomia està representada per 14 restauradors que oferiran receptes regionals, plats inèdits a la ciutat i una mostra de les tendències del menjar popular italià, tot això en un divertit format street food. Evidentment hi haurà pasta, la pizza, els fregits, els gelats artesans o els dolços típics. En un sol dia, el visitant podrà gaudir de més de 20 plats salats i dolços que representen els sabors autèntics de pràcticament totes les 20 regions que conformen Itàlia.
Els participants al street food són: Le Cucine Mandarosso amb Tonnarelli amb formatge i pebre i Fusillo avellinese a l'Antonella; Bella Italia amb pizza fregida: Can Sardi amb Panino amb pop Allada i Panada Oschirese; Quin Ba-bar amb un entrepà amb mandonguilles amb salsa de tomàquet i Montanara; OíMá, amb els entrepans de productes premium italians; La Bottega amb un Arancino amb ragù un altre de mantega; Radici amb una pasta amb oli EVO, all negre i bitxo i els ravioli de carn amb parmesà i fondue de Zola amb remolatxa; Amore Mio, amb dues saboroses propostes d'entrepà, el Tenerezza (amb porchetta, formatge scamorza fumat, ruca i vinagre balsàmic) i el Fascino (amb salame finocchiona, bolets, formatge Primo Sale i paté d'olives negres); Algrano Bistro amb uns Paccheri piccanti amb salsa de tomàquet, nuca i burrata fumada i Ravioli del plin d'espinacs i formatge ricotta amb salsa de parmesà i tòfona fresca d'estiu; Bocca di Bonifacio, amb Vitello Tonnato i Pasta in Forma; Ostaia, amb la focaccia de Liguria. L'elenc l'arrodoneix la pizza d'Una Pizza Food Truck. Els gelats seran de DelaCrem i els dolços típics italians, de La Pasticceria di Gracia. Fins i tot el cafè serà italià, servit per la casa torradora preferida dels napoletans, Caffè Vesuvio.
La música i les arts escèniques estaran presents a Taste-It sota la direcció artística de la Compagnia Teatrale Italiana di Barcellona: no faltaran les actuacions musicals de diversos Djs, hits dels 80 als 00's i música en viu amb el folk calabrese i la pizzica de Maria Teresa Lonetti and band, a més de la samba italo-brasilera de Samba Quintal Delas, que animaran el ball per arrodonir un dia rodó “alla italiana”.
Tallers de tota mena
Qui vulgui aprofundir en els secrets de la cuina italiana podran apuntar-se als tallers que tindràn lloc durant tot el dia: Davide Spada de Pasta Spada, juntament amb Smeg, revelarà els trucs pràctics d'elaboració de la pasta fresca (de 17:00 ha 18:30 h) CBG oferirà cuina en directe (de 12:00 ha 13:30 h) i l'oportunitat de descobrir delicatessen com la porchetta amb “salsa tonnata” o l'espectacular pasta curta acabada dins d'un provolone de 25 kgs, amb un babà com a postres i De Cecco, al costat del restaurant Raffaelli, mostrarà les receptes més saboroses per gaudir de la pasta italiana de qualitat (14:30 a 16h).
Els assistents també tindran la possibilitat de guanyar un dels premis oferts per la naviliera Transmed del Grup Grimaldi. Taste-it compta també amb la inestimable col·laboració de dos dels referents de l'alimentació i la beguda Made in Italy: Peroni, que elabora les lager més famoses d'italia des de 1846, a disposició i gaudi dels assistents des de la Terrazza Peroni, i Aperol, que omplirà el dia amb els seus icònics Aperol Spritz per regar brindis.