L’empresari tarragoní, Lluís Ballester, ha volgut donar una nova trajectòria al seu establiment de restauració del carrer Compte de Rius, al centre de la ciutat, deixant la franquícia de Lizarran i començant un nou projecte molt lligat a Tarragona, tant amb el nom, com amb la decoració i la gastronomia local.
Amb aquestes línies a obert, ja fa unes setmanes, el restaurant Tarrakon, nom que recorda les primeres cases preromàniques de pescadors que va tenir el Serrallo. De la decoració s’ha encarregat a l’artista Jordi Freixa que ha penjat a les parets del local una col·lecció del seu arxiu personal de fotos de la història de Tarragona a través dels seus monuments més interessants i representatius, tradicionals i populars: de la ciutat romana, medieval i moderna, joies del patrimoni artístic tarragoní.
La cuina també respon a aquesta il·lusió localista amb plats molt nostres, de qualitat i ben elaborats. Podem destacar l’amanida Tarrakon, cogolls amb anxoves, caragols a la llauna, gambes a l’allet, patates braves, pa de cristall amb tomàquet, filet a l’allet, entrecot de 300 gr., llobarro o aurada, salmó, bacallà, sípia, taula de formatges, pinya flamejada amb gelat, flam amb nata, suflé de xocolata, etc.
A la carta no hi falta el plat del dia i les tapes, que s’exposen en una vitrina de vidre a sobre de l’àmplia barra, com una temptació més pels comensals del nou Tarrakon.
Apuntem finalment que també ofereix l’establiment un tast de 4 varietats de cerveses nacionals per 1 euro.
Adreça: Compte de Rius, 14. 43003 Tarragona. Tel.: 977 22 58 45. Tanca: diumenge.