Del 7 al 9 de novembre, l’Hotel Olympus Palace de Salou acollirà la primera edició de SAVI, la Fira del Vi de Salou, una iniciativa gratuïta i oberta a tot el públic i que vol combinar enoturisme, cultura i gastronomia en un mateix espai. En parlem amb el senyor Gil Cristià, representant de la propietat de l’hotel i impulsor del projecte.
Com neix la idea de crear la primera Fira del Vi de Salou?
Feia temps que volíem impulsar un esdeveniment que aportés valor al municipi fora de la temporada alta. El nostre hotel sempre ha apostat per la qualitat i per atraure un turisme que busca experiències i el vi és una d’aquestes. A la Costa Daurada tenim cellers magnífics i denominacions d’origen molt potents, així que conjuntament amb la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Ajuntament de Salou ho hem convertit en realitat. Així neix SAVI: de la voluntat d’unir el món del vi, la gastronomia i l’hospitalitat de Salou.
![]()
Què hi trobaran els visitants del SAVI?
Seran tres dies intensos al carrer Saragossa i a l’interior de l’hotel, plens de tastos professionals, ponències, música i bona gastronomia. Més de 20 cellers oferiran els seus vins, i també hi haurà presència de la DOP Siurana i el reconegut xef Estrella Michelin Pep Moreno, del Deliranto de Salou. A més, comptarem amb sessions de maridatge guiades per sommeliers, tallers de vi i un espai de degustació gastronòmica.
L’Hotel Olympus Palace 4* té una llarga trajectòria a la capital de la Costa daurada. Què significa acollir aquesta fira?
Per a nosaltres és un orgull i un repte. L’Hotel Olympus Palace 4* porta més de trenta-cinc anys sent part del teixit turístic de Salou, i creiem que cal contribuir activament a la seva evolució. Amb SAVI volem posar en valor la desestacionalització i demostrar que Salou, com així ha estat històricament, té una història amb el vi molt arrelada. A més, SAVI és una oportunitat per col·laborar amb cellers i productors locals i transmetre als visitants la qualitat i autenticitat que tenim.

Quin públic espereu atreure?
El vi és una excusa magnífica per descobrir Salou en una època diferent, més tranquil·la. També volem atraure professionals del sector —restauradors, distribuïdors, sommeliers i enòlegs— que puguin fer contactes i descobrir nous productes. SAVI és oberta a tothom: a totes aquelles persones que s’hi acosten per tastar un bon vi, com als que volen aprofundir-hi, per això vull remarcar que és una fira gratuïta. SAVI aixecarà el teló el divendres 7 de novembre de 17 a 21h; el dissabte l'horari serà de 11 a 21h i finalment diumenge de 11 a 20h.
SAVI tindrà uns padrins d’excepció.
Ens fa molta il·lusió que l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el rector magnífic de la URV, Josep Pallarès, hagin acceptat apadrinar SAVI. La inauguració la portarem a terme el divendres 7 de novembre a les 17h i animem a la gent a venir ja que serà el tret de sortida.
![]()
Per acabar senyor Gil, SAVI té un component solidari a remarcar...
Exacte. Una part dels beneficis es destinaran a la investigació de projectes de la Fundació URV -que enguany celebra 25 anys de vida- en suport a projectes científics i socials vinculats al territori que ens envolta. L’objectiu és que SAVI esdevingui un esdeveniment de referència al calendari enoturístic de la Costa Daurada i ho faci, sempre, pensant en com ajudar al territori en diferents vessants.
