Certament sorprèn molt positivament descobrir aquesta joia gastronòmica a les comarques de Lleida, que ofereix no només un marc físic magnífic sinó també una qualitat culinària extraordinària. La Boscana, situat als afores del municipi de Bellvís, en el Pla d’Urgell, és un restaurant familiar amb un estil de cuina tradicional que no renuncia a la innovació. Utilitza i tracte amb gran delicadesa les matèries primeres de màxima qualitat, sovint provinents de la mateixa horta i de proximitat, que un cop elaborades suggereixen un gran nombre de matisos en textures i sabors. Joël Castanyé Daniel, cap de cuina des del 2007, és el petit dels tres germans de la família Castanyé. Cuiner vocacional, sap que cuinar en un paratge com el del territori lleidatà forja una manera de fer i de ser on l’aprenentatge autodidacta és la millor escola. Els seus germans, Jordi i Rubén són els Maitres Sommeliers, sota la batuta de la mare, Roser Daniel i Verdeny, que dirigeix el complex. El primer que et captiva al arribar a la finca La Boscana és trobar el esplèndid jardí arbrat, amb un petit estanc i les edificacions fantàstiques de l’establiment, la masia, amb habitacions per pernoctar malgrat que no és hotel, el restaurant de línies arquitectòniques avantguardistes i la sala de banquets. Tot un conjunt que et deixa bocabadat. Un cop segut a taula en un menjador amb vista a través dels grans finestrals a l’espai natural exclusiu i de decoració minimalista molt original, s’invita al comensal a passar a la cuina per assaborir els aperitius, veien com els cuiners preparen les elaboracions, una bona entrada a la gastronomia de La Boscana. De retorn a la sala el comensal pot triar entre 3 menús degustació, el Menú la boscana 125 amb maridatge opcional per 50,00, el Gran Menú Germans Castanyé, 98,00; amb maridatge opcional per 35,00, el Petit Menú, per 65,00 i maridat opcional per 25,00, o la carta. El celler compte amb més de 600 referències de vi, entre els quals destaquen els vins de les comarques lleidatanes i d’altres indrets de l’escenari vitivinícola internacional, com són la resta d’Espanya, Alemanya, França o Hongria. Té el premi Cartaví 3 anys consecutius per la Associació Vinícola Catalana.
Especialitats de la casa
– Caneló de la Mama Roser: 25 €
– Colomi farcit 50 €
– Porcell en dues coccions 35 €
– Espatlleta de cabrit al vi negre 30€
– Menús degustació: 65,00 €, 98,00 € i 125,00 €.