Per els amants de la bona cuina basca, tot un referent a la Costa Daurada és el restaurant Itxas-Begi, situat al final del port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant. El seu nom basc, que significa “mirant el mar” ja ens sitúa en un panorama marítim en el que la cuina basca serà la protagonista en tots els plats. Jesús Fernández, de Bermeo, és un apassionat de la cuina i des de l’any 1984 s’ha dedicat professionalment a l’hosteleria. Durant una dècada, del 1993 al 2003 va ser el patró el restaurant Rincón de Iruña, a Cambrils. En aquest últim any va conèixer el local que ocupa actualment Itxas-Begi, al port de l’Hospitalet, enfront del mar, i amb el suport de la seva esposa, Isabel de la Cruz va iniciar la construcció del nou restaurant, que al principi era de reduïdes dimensions, però molt acollidor, només per 7 taules. Més tard, al cap de tres anys, van dur a terme una ampliació i van posar la terrassa. Amb una decoració moderna i marinera, el menjador alberga actualment fins a 32 comensals. El servei, dirigit per Isabel, és casolà i amable i cal tenir en compte també en les suggerències diaries que segons les compres al mercat i el moment de la temporada, s’incorporen a l’oferta del restaurant. La carta de vins té unes 40 referències.
Especialitats de la casa
– Mongetes de Tolosa: 13,00 €
– Cloïsses en salsa verda,: 16,00 €
– Amanida Itxas Begi: 12,00 €
– Peix Sant Pere al orio: 14,00 €
– Llobarro salvatge: 21,00 €
– Crep de xocolata: 5,00 €
– Menú setmanal: 17,00 €
– Menú cap de setmana i festius: 25,00 €
– Vi de la Casa: L’Arnot, 17,00 €