D’un petit hostal a un gran restaurant: Colomí, de les germanes Camps. Molts anys al peu del canó, amb una cuina honesta que estusiasme a tothom. Poc es pensaven en Josep Camps i la Pepita Franquesa, avis d’en Pep Trullols, que actualment amb la seva mare Rosita Camps i la seva tieta Nati Camps, que la tercera generació portaria aquell petit hostal que van obrir al cor de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) a l’any 1947, seria un dels millors restaurants de les comarques tarragonines de l’interior. Certament l’èxit d’aquest restaurant és sorprenent i admirable amb una proposta senzilla i lliure d’artificis. El secret és una cuina honesta, tradicional catalana, molt ben elaborada i amb un producte impecable. És per aquest motiu que el restaurant Hostal Colomí ha robat el cor als seus comensals fidels a l’establiment. Malgrat estar ple de gom a gom, el servei és molt diligent i amable i el tracte dels patrons amb la clientela és entranyable. Al llarg de tanta història el restaurant ha canviat d’ubicació tres vegades, ocupant actualment un local amb un menjador agradable, ampli i confortable presidit amb una gran graella on el comensal veu com es preparen les carns a la brasa i un altre menjador al primer pis. En resum, l’experiència del dinar o sopar al Colomí resulta plenament gratificant. La tasca gastronòmica que venen desenvolupant des de fa moltes dècades les germanes Camps, amb el suport d’en Pep, és tota una referència a la comarca de la Conca de Barberà.
Especialitats de la casa
– Bunyols de bacallà (6 unitats): 13,00€
– Escudella i carn d’olla: 18,00€
– Espatlla de xai al forn amb prunes, pinyons i orelletes, 17,00€
– Cua de bou amb pera i xocolata: 16,00€
– Entrecot llom alt de Nebraska Angus beef: 32,00€
– Orelleta amb anís de Chinchón: 6,00€.
– Vi de la casa: Porró de vi blanc o negre de la Conca de Barberà: 8,00€.