CAN RAMONET | Barcelona
CAN RAMONET | Barcelona
QUALIFICACIÓ: 7,50

Qualificació GourmandQualificació GourmandQualificació GourmandQualificació GourmandQualificació Gourmand

TIPUS DE CUINA:
Tradicional
ADREÇA:
Maquinista, 17 08003 Barcelona.
HORARIS:
De dilluns a diumenge, de 12,00 a 24,00 hores. No tanca excepte el 24 de desembre nit, 25 de desembre i 31 de desembre nit

Diuen que va ser una de les primeres cases que es van construir al barri de la Barceloneta; les seves parets van ser inicialment un magatzem de vins i més tard esdevingueren una taverna de pescadors. L’any 1956 Ramona i Ramonet, pares dels actuals propietaris, David Francés i Magda ballarín, inicien un projecte, que sense intuir-ho, que en el pas del temps lideraria la gastronomia del barri mariner. 60 anys després, Can Ramonet és un restaurant que mira el passat però viu el present i és que la tradició i la modernitat van de la mà en aquest establiment, que és l’inici i forma part del Grup Ramonet. Certament la historia del Grup Ramonet comença amb una petita bodega del segle XVIII situada en ple cor del barri de la Barceloneta. Can Ramonet, amb olor a vi i sabor d’anxoves, és un dels llocs de tota la vida, ple de contagiosa alegria i amb una cuina oberta ininterrompudament. El saber fer dels Ballarín-Vall-llaura-Francés s’estén al llarg de tres generacions entre olles, cassoles, botes i vi, treballant tots junts en família. Actualment el grup compta amb quatre locals a la Barceloneta: la bodega la Fresca, una de les referències del barri en tapes, racions i platillos en un ambient distès; la botiga gourmet i de vins Vinoteca; Can Ramonet, l’emblemàtic restaurant ubicat a la casa més antiga del barri i el més jove, El Nou Ramonet que va néixer fa 7 anys i darrerament ha inaugurat una etapa gastronòmica amb personalitat pròpia. Can Ramonet, situat davant mateix del Mercat del popular barri ofereix un espai amable pensat per l’interiorista Lázaro Rosa-Violán. Fent xamfrà amb els carrer Maquinista i de la Sal, el local s’inicia en un petit bar per fer el vermut i prendre unes tapes. Continuen dos petits menjadors i un altre al pis de dalt, conservant tots ells la decoració d’abans i l’ambient de taverna. La capacitat és per a 80 comensals i cal destacar la terrassa, davant l’edifici, per 48 comensals, considerada la tercera Millor de Barcelona per Street Lovers, segons votacions dels clients en l’edició 2016, que també sitúa la seva cuina en el tercer lloc. Davant dels fogons hi trobem a Jesús Martínez que també dirigeix el restaurant i que compta amb l’assessoria gastronòmica del xef Jordi Herrera, del restaurant Mainaró. Fidel a la línea de la cuina tradicional catalana destaquen els arrossos negres, caldosos i paellas de la casa, fideus, sarsueles de marisc o daurades, carns selectes i una acurada selecció de tapes i platets clàssics i d’autor. La carta de vins té un centenar de referències.

Especialitats de la casa

Especialitats de la casa
– Pernil Joselito Gran Reserva: 12,50 €
– Fish & chips amb allioli: 7,95 €
– Bacallà a la llauna amb seques: 21,50 €
– Sarsuela de peix o suquet: 27,50 €
– Orada a la sal: 21,50 €
– Couland de xocolata: 7,25 €
– Menú diari: 18,00 €
– Vi de la Casa: De bota.

Serveis
Aire condicionat. Terrassa.
PREU MITJÀ:
40,00 €
CONTACTE
933 193 064
Web del restaurant
CAPACITAT
ACCEPTEN:
VISAMASTERCARDAMEXDINERS
Comparteix aquest Restaurant Gourmand!
Subscriu-te & rep les nostres recomanacions
Estigues a l’última en establiments gourmand. Inscriu-te per ser el primer en descobrir les nostres trovalles setmanals.


envelopephone-handsetmap-markerlinkcross