Al prestigiós restaurant Sirco Esbarjo Gastronòmic, de Tarragona, es va presentar el passat 15 de desembre, als mitjans informatius la Guia Gourmand 2015, en la seva 24ª edició. La presentació va anar a càrrec del xef, Jeroni Castell, del restaurant Les Moles, d’Ulldecona, que té una estrella Michelin.

Acabada la presentació es van lliurar les distincions que per l’any 2015 otorga la direcció de la Guia i l’acte va acabar amb un exquisit dinar elaborat pel xef propietari de Sirco Esbarjo Gastronòmic, Josep Maria Moreno.

DISTINCIONS DEL 2015

Les distincions de la Guia Gourmand en aquesta edició són:

Restaurant de l’Any 2015: Sirco Esbarjo Gastronòmic, de Tarragona.

Hotel de l’Any 2015: Salles hotels & Spa Cala del Pi 5*, de Platja d’Aro.

Celler de l’Any 2015: Llopart Cava, de Subirats.

Restaurant Andorrà de l’Any 2015: Don Denís, d’Escaldes Engordany (Andorra).

Hotel amb encant de l’any 2015: Tancat de Codorniu, de Cases d’Alcanar.

Foto de família de la presentació de la Guia Gourmand 2015

Foto de família de la presentació de la Guia Gourmand 2015

LA GUIA GOURMAND JA ÉS A LES LLIBRERIES

La 'Guia Elecció Gourmand de Catalunya i Andorra, i d’altres llocs d’interès', coneguda popularment com la 'Guia Gourmand', sota la direcció i realització dels periodistes tarragonins Fèlix Llovell i Ramon Segú, i edició d'Arola Editors, acaba de sortir i ben aviat es podrà trobar a les millors llibreries del país. En aquesta 24ª edició, corresponent a l’any 2015 hi ha una gran informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada en base a exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, pels autors de la Guia a les visites anuals que fan als establiments. La guia es presenta amb edició de llengua catalana i també amb edició de llengua castellana (dos llibres, de tapes dures), i també es pot consultar, íntegra i gratuïtament, mitjançant Internet, a la web: www.guiagourmand.com

CONTINGUT

La 'Guia Gourmand', és un manejable i útil volum anual que recull a les seves pàgines els bons restaurants i hotels de Catalunya i Andorra, qualificats, amb tota la informació actualitzada que dels mateixos es pugui precisar.

Als últims capítols, titulats "altres llocs d’interès" s’inclou també una acurada selecció actualitzada de restaurants i hotels de la resta d’Espanya i de la Côte d’Azur francesa, Mònaco, Vall del Loire, Alsacia, París, i Selva Negra. En total, informació d’uns 600 establiments que interessen als "Gourmand".

Els restaurants, un any més, s’han puntuat després de la visita als mateixos, tenint també en consideració les qualificacions i puntuacions atorgades a les més prestigioses guies existents, així com les opinions remeses pels lectors. La valoració de l’establiment s’estableix amb el següent criteri: cuina, màxim 6 punts. Bodega, decoració, marc, servei i detalls, màxim 4 punts.

La màxima puntuació suma 10 i en aquesta 24ª edició és, un any més, pel restaurant, El Celler de Can Roca de Girona, 10/10. I el quadre d’honor, que són els restaurant que tenen una qualificació de 8 o més, l’encapcelen: Amb 9,75/10: Arzak, Neichel, i Via Veneto; amb 9,5/10: Akelarre, La Terraza del Casino, Martín Berasategui, Quique Dacosta, Santceloni, Sergi Arola Gastro i Zalacain; amb 9,25/10: Zuberoa. Seguin: Atrio, Lasarte, Abac, etc.

ELS MILLORS DE LES COMARQUES TARRAGONINES

A les comarques tarragonines, els millors restaurants, segons la Gourmand 2015 són: Can Bosch, Giorgio, Vila Retiro, Les Moles, Mas Folch, Arcs, Bruixes de Burriac by Jaume Drudis; El Molí dels Avis, La Goleta, Les Coques; Lumine, Miami Can Pons, Miramar, Sirco Esbarjo Gastronòmic i Sol de Mar.

La “Guia Gourmand'2015” té un preu de 20 euros.

Lliurament del Guardó a Cava Llopart

Lliurament del Guardó a Cava Llopart

Lliurament del Guardó a Don Denís

Lliurament del Guardó a Don Denís

Lliurament del Guardó a Sirco Esbarjo Gastronòmic

Lliurament del Guardó a Sirco Esbarjo Gastronòmic

Lliurament del Guardó a l'hotel Tancat de Codorniu

Lliurament del Guardó a l'hotel Tancat de Codorniu

MENÚ OFERT PEL RESTAURANT SIRCO ESBARJO GASTRONÒMIC ALS ASSISTENTS A LA PRESENTACIÓ DE LA GUIA GOURMAND 2015

  • Aperitius: Vermut (Oliva esfèrica amb versió Gilda. Àspic d’escopinyes amb aigua de mar. Sardina fumada amb pa de pessic i amb pa amb tomàquet. Patates xips casolanes).
  • Oreo de sèsam negre farcit amb crema de brie.
  • Taco mexicà de musclos de roca.
  • Tempura de calçots i bolets.
  • Ceviche de corball.
  • Flor elèctrica de galeta gruyer.
  • Primer plat: Ou a baixa temperatura amb bolets i foie.
  • Segon plat: Lluç a la planxa amb pintures vegetals.
  • Postres: Versió del gintònic Gold 999.9
  • Beguda: Caves Llopart.
Equip del restaurant Sirco Esbarjo Gastronòmic

Equip del restaurant Sirco Esbarjo Gastronòmic

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross