Olis Bargalló, empresa catalana de Castellví de Rosanes amb 175 anys de trajectòria ha presentat els olis primerencs, concretament l’elegant i dolça arbequina i un extraordinari picual, potent i d’aromes intensament verds. Uns olis d’oliva verge extra d’una qualitat i unes característiques organolèptiques extraordinàries i molt ben diferenciats. Francesc Bargalló, director general de l’empresa barcelonina explica que «el canvi climàtic obliga a repensar mètodes i a innovar. Treballar amb precisió, controlar la temperatura i extreure en fred no és una opció: és l’única manera d’obtenir un oli excepcional».

Sorprèn per la seva dolçor

L’oli d’oliva verge extra arbequina 2025–2026 d’Olis Bargalló és un oli que sorprèn per la seva dolçor natural i una entrada en boca suau i molt neta. Tot i presentar un perfil aromàtic una mica menys intens que en altres anyades —conseqüència directa de la calor—, manté un equilibri impecable, amb notes fines que evoquen tomaquera fresca i fulles d’olivera. Un oli, en definitiva, tan harmoniós que el fa especialment versàtil. Un monovarietal amable i elegant, ideal per a amanides, peixos blancs, verdures, carpaccios o per donar un toc subtil a plats delicats.

Una de les millors anyades

Si l’arbequina destaca per la finor, el picual 2025–2026 d’Olis Bargalló és, senzillament, extraordinari. Una de les millors anyades dels últims anys, si el que es busca és caràcter, força o potència. Perquè és un oli molt verd, vigorós i ple de personalitat, amb aromes marcades a carxofa, fonoll, herba tallada, i un amarg i picant elegants i persistents. Un oli que en boca és potent i ple de matisos. Trets que el fan perfecte per a tastar en cru i per harmonitzar verdures a la brasa, torrades de pa, carns, peixos grassos i plats que necessiten un toc protagonista. A més, aquest any, la producció serà força bona, fet que permetrà garantir disponibilitat i estabilitat de preus.

Aquests olis de gran qualitat es presenten en els millors envasos. Per al millor OOVE arbequina es reserva, com sempre, la icònica Màgnum de 1.500 ml, també disponible en caixa deluxe per a regalar (perfectes per a aquest Nadal). I tant l’arbequina, com el picual, les presenten en les ampolles prèmium de 500 ml (també disponibles en caixa deluxe), així com l’elegance de 250 ml, i les llaunes (3 l i 500 ml).

Reivindicar-ne el valor

Tots ells, envasos que mantenen i conserven molt millor les qualitats organolèptiques de l’or líquid, allargant així la seva vida. Posar en valor l’oli d’oliva En un moment en què es manté el debat sobre preus i disponibilitat, Olis Bargalló defensa la necessitat de posar en valor el veritable preu del bon oli d’oliva. «Un bon oli pot transformar i millorar completament un plat. Però a més de sabor, a més d’ingredient nostre, l’oli d’oliva és cultura, gastronomia i salut. Hem de reivindicar-ne el valor, perquè darrere hi ha feina, coneixement i un producte que no es pot banalitzar», apunta Francesc Bargalló.

És per això que accions com el 1r Mercat de l’Oli Nou de Barcelona, en què la marca participarà aquests 21, 22 i 23 de novembre, són fonamentals per apropar el producte i la cultura oleícola al públic. La firma catalana estarà present amb un espai on deixarà tastar els olis primerencs i on els visitants, a més, podran encarregar i comprar l’oli per a tot l’any, de forma directe, sense intermediaris.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross