La segona edició del Concurs de Tapes, Pintxos i Tastets de la demarcació de Tarragona homenatja al restaurador cambrilenc Joan Pedrell. Així s’ha fet oficial durant el certamen celebrat a l’aula de la Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), en presència de l’homenatjat.

Manel Ortiz, representant de la junta de l’AEHT i vicepresident del Consell d’Experts ha exposat que «en Joan és tot un referent del nostre territori, va estar 40 anys al capdavant de l’emblemàtic Casa Gatell de Cambrils, fundat l’any 1914 per l’avi del Joan i el 1974 va aconseguir la primera Estrella Michelin de la nostra província, gràcies a una cuina de producte amb arrels clàssiques marineres. És tot un honor que el concurs porti el nom del nostre president emèrit».

A per la millor tapa nacional

Un jurat ha tastat les 7 tapes classificades i ha escollit el restaurant guanyador i els dos finalistes de la província de Tarragona, els quals es donaran a conèixer públicament el 29 de setembre, durant el sopar anual de la Federació. A més del reconeixement provincial, el guanyador accedirà a la final del certamen a Madrid Fusión, amb totes les despeses pagades, i optarà a ser reconegut com la millor tapa d’Espanya.

Els set restaurants participants a la semifinal, han estat seleccionats prèviament entre els participants dels més de 35 esdeveniments gastronòmics que l’AEHT organitza arreu de la província, seguint els criteris marcats per les bases nacionals: adequació al format, originalitat, presentació, usabilitat i ús de producte autòcton o tradicional.

Creacions amb segell propi

D’entre els set restaurants i tapes participants a la semifinal, hi ha estat present el xef guanyador de la primera edició, el xef cambrilenc Joan Llaberia, del restaurant L’original Experiències Gastronòmiques. Les creacions han estat les següents:

 

  • Original (Cambrils) – TuNa-BuTi by L'Original

  • El Círcol (Reus) – Perla d'ànec

  • Raffella Gastrobar (Vila-seca) – Tarraco Domus Augustus

  • Panorama (Salou) – Tiradito de tonyina Balfegó

  • Bar El Pòsit (Cambrils) – Tomàquet de temporada amb burrata i salmorejo d’ají groc

  • 4 Makis (Torredembarra) – Fals niguiri de calamar i gamba roja de Tarragona

  • L’Arrosseria de Cunit (Baix Penedès) – Tàrtar de gamba panxuda amb maionesa de llima i fonoll fresc

 

Un jurat amb bon paladar

El jurat del concurs l’han format, a més de Joan Pedrell i Manel Ortiz; Pep Moreno, representant del Consell d’Experts i president del jurat; Fernando Palacio, representant de Makro (patrocinador del concurs; Jorge Gómez, director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; Santiago Castellà, president del Port de Tarragona i Xavi Arnavat, cap de comunicació del complex industrial de Repsol a Tarragona.

Els membres del jurat han rebut un obsequi gastronòmic gentilesa de l'AEHT: unes àmfores de vi del Celler Mas Vicenç i que els hi ha entregat i explicat l'enòleg i propietari del celler situat a Cabra del Camp, Vicenç Ferré.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross