Prop d’un centenar de gastrònoms s’han reunit a Cambrils, als jardins del Castell de Vilafortuny, en la desena edició dels premis de la Acadèmia de Gastronomia de Tarragona (AGT). L'acte de lliurament ha reconegut la tasca dels professionals del sector que treballen, promouen, potencien i fan visible els atractius gastronòmics de la demarcació de Tarragona.
Ana Vilallonga, presidenta de l’AGT ha exposat en la seva intervenció que «aquesta desena edició és molt especial per la nostra entitat i ens omple d’orgull reconèixer gastronòmicament a un territori que estimem molt. Aprofito per felicitar especialment als guardonats i també a totes aquelles destinacions que hem visitat aquests darrers 12 mesos».
L'AGT ha atorgat en aquesta edició un total de cinc premis, un reconeixement pòstum a la trajectòria professional i cinc mencions especials.
-Premi Especial Antón Pont i Amenós: a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Amb més de quatre dècades d’existència i que actualment capitaneja el seu director, Jorge Gómez, conjuntament amb un gran equip docent.
-Premi Clínica Curull al Millor Producte de la Terra: Mel d’Azahar, de Mel Muria, l’apicultura ecològica del Delta de l’Ebre.
-Premi Esencia Capital al Millor Producte del Mar: Salines de la Trinitat-Fundació Salines Marines del Delta de l’Ebre.
-Premi Hostelbar al Millor Restaurant Visitat: Cal Travé, situat al municipi de Solivella i que aquest mes de maig celebra els seus 75 anys de vida.
-Premi My VIP Experience al Millor Celler: celler Mas Alta, de la Vilella Alta.
-Reconeixement pòstum a la trajectòria professional: Francesc Rovira, de l’hotel-restaurant Rovira de Cambrils i que pertany a la generació responsable de col·locar Cambrils com a una de les capitals gastronòmiques de la Costa Daurada.
-Mencions especials: a la guia de gastronomia Guia Gourmand, impulsada l’any 1992 pel periodista Fèlix Llovell i pel fotoperiodista Ramón Segú ‘Chinchilla’; al xef del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant, Rafel Muria (Estrella Michelin); a Jesús Requena, gerent del Grupo Casablanca i a la sommelier del celler Juvé&Camps, la vallenca Anna Casabona.
-També s’han atorgat 2 beques de perfeccionament i estada a alumnes de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils: Rosa Borràs, del grau mig de Cuina, Gastronomia i Serveis en Restauració i a Elisabet Fragà, del grau superior de Direcció de Cuina.
L'AGT vol agrair també als col·laboradors el seu recolzament en aquesta desena edició dels premis: Restaurant del Mar, Coca-Cola, Oído Cocina Gourmet, l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i a la família Aparici. Diferents autoritats del territori ens han acompanyat durant l’esdeveniment, entre ells l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i també una representació de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.