La Denominació d’Origen Tarragona organitza a finals de setembre i principis d’octubre una nova edició de la seva Festa de la Verema amb l’objectiu de promocionar la seva Ruta del Vi, a l’hora que oferir als visitants l’oportunitat de gaudir i conèixer els vins del seu territori mitjançant diverses propostes enoturístiques.

L’edició d’enguany se celebrarà els caps de setmana del 28 i 29 de setembre i 5 i 6 d’octubre, i hi participaran 11 dels cellers que formen part de la DO: Celler Estol Verd, Celler Mas Amfres, Celler Mas Bella, Celler Molí de Rué, Celler Mas del Botó, Celler Pedrola, Celler Suñer, Cellers Blanch, Grup Fruiter Benissanet, Vinícola de Nulles i Vinya Janine.

Varietat d’activitats per tots els públics

Aquesta edició de la Festa de la Verema recull en el seu programa una àmplia oferta d’activitats en un format per a tots els públics, inclús algunes d’elles també amb etiqueta pet friendly. Els assistents podran triar entre una oferta de propostes de diverses categories. La primera d’elles, la gastronòmica va des d’esmorzars, brunch i dinars de verema, amb tast de vins i most per als més petits, productes de proximitat de la zona i plats típics com la clotxa.

Dins de l’oferta més cultural de la Festa de la Verema hi ha mercats, propostes musicals entre altres espectacles. Així mateix, dins de la programació, els amants del vi podran triar activitats que combinen el turisme actiu, com una navegació guiada en kayak, els jocs d’enginy, amb una proposta d’escape room, o les passejades històriques. Activitats en definitiva dirigida a tots aquells i aquelles que vulguin passar una molt bona estona ja sigui amb la família, els amics i les amigues.

Però també hi ha activitats per viure la verema de primera mà, formant part de l’equip de treball del celler i anant a la vinya a veremar, posant un granet de sorra personal en l’elaboració de la pròxima anyada dels vins dels cellers així com conèixer de primera mà com s’aplica i en què consisteix la viticultura regenerativa.

Totes les activitats necessiten reserva prèvia, i es poden consultar al detall en a la pàgina web oficial de la DO Tarragona, una de les denominacions d’origen amb més història de Catalunya. La DO Tarragona com a tal es va crear l’any 1945 i el seu primer reglament es va aprovar pel Ministeri d’Agricultura el 25 de març de 1947. Aquesta denominació d’origen es va crear inicialment per protegir el vins de licor, els anomenats Tarragona Clàssics. Va ser posteriorment, l’any 1959, quan es van començar a protegir els vins secs i també els semidolços.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross