La combinació perfecta entre els calçots i el vi ja té el seu esdeveniment de referència: LA CALÇOTADA DEL VI, una cita imperdible per als amants de la gastronomia i el vi que se celebrarà el 22 de març al Columbari Romà de Vila-rodona. Organitzada per marca Gaià, aquesta trobada reivindica dues icones del territori, posant en valor la riquesa vitivinícola i culinària del Camp de Tarragona.
Un viatge pels sabors autèntics del Gaià
Amb una història vitivinícola de més de 800 anys, el riu Gaià ha estat un referent en la producció de vi des que els monjos del Cister van establir-se a Santes Creus. Avui, aquest llegat es manté viu gràcies als cellers de la MARCA GAIÀ, hereus d’una tradició que es marida a la perfecció amb la calçotada, un dels grans símbols gastronòmics de la nostra terra.
Amb la compra del tiquet de la Calçotada del Vi, els assistents podran gaudir de:
Un programa ple d’experiències per als sentits
Aquest festival gastronòmic no només ofereix una oportunitat única per degustar els millors vins del territori, sinó que també inclou una àmplia proposta d’activitats per descobrir la tradició i innovació de la cuina del calçot: Aula-taller amb sessions de maridatge i presentacions exclusives. Taller de salsa de calçot, per aprendre a fer la recepta perfecta. Taller de massa mare del pa amb el forner Jordi Gasque del Forn de Nulles. Fira de vins amb tastos il·limitats dels cellers de la marca Gaià. Productes locals: olis, fruita seca, embotits i altres tresors del territori. Taula de Gastrosàvies del romesco, un viatge a la cuina de les àvies. Botiga gourmet, per emportar-se els millors sabors a casa.
Una proposta que marida amb excel·lència
Gran part del protagonisme de la jornada recaurà en els 12 cellers de la MARCA GAIÀ, que oferiran els seus vins per degustar lliurement: Vinyes del Tiet Pere – (Vilabella), Joan Grill (Pla de Manlleu), Visendra (Les Pobles), Celler Sanromà (Vila-rodona), Eravi (L’Albà), Estol Verd Celler (Rodonyà), Apotecari (Vilabella), Celler Cal Pucolla (Rodonyà), Espores del Gaià (Altafulla), Heretat Mascorrubí (Pla de Manlleu), Magrinyà Calaf (El Pont d’Armentera), Celler Partida Creus (Bonastre).
A la part gastronòmica, cuiners i restaurants de prestigi del territori posaran el seu talent per elevar la calçotada a un nou nivell. Els participants seran Lola Altafulla, Licorera Vallenca, Pau Bigas (xef) Mas Pla (Querol), Hostal Grau (Santes Creus)
Entrades ja a la venda
Els assistents poden adquirir el seu tiquet general per 90 €, amb preu reduït de 70 € en venda anticipada. També hi ha l’opció d’un tiquet de 40 €, que dona accés al tast il·limitat de vins (amb les tapes disponibles per 6 € cadascuna a part)
La Calçotada del Vi és més que un esdeveniment gastronòmic: és una celebració de la identitat, els sabors i el patrimoni del Gaià, que està emmarcat dins els actes de la Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Una oportunitat única per brindar amb el millor vi i assaborir la tradició en un entorn únic. Les entrades les podeu comprar en el següent enllaç.