Quan s’entra en un hotel de la guia Relais & Chateaux sap que trobarà un establiment únic al món, diferent de tots els altres, ple de singularitats que el personalitzen. Orfila, de Madrid, El Castell, de la Seu d’Urgell, Santa Marta, Lloret, Torre de Remei de Bolvir, Bareis, de la Selva Negra, Daniel, de París… tots són diferents, únics, però fantàstics que responen a les 5 C de la Cadena: cortesia, charme (encant), caràcter, calma i cuina. París també té el seu hotel Relais & Chateaux: Daniel, a dues passades dels Camps Elisis i del conegut carrer Faubourg Saint-Honoré. Un petit hotel encantador que ens sorprèn per la seva exquisida i delicada decoració única, en el qual la vista dels clients es perd entre mobles de fustes precioses, còmodes sofàs, sedes d’Orient suaus setins. Però també hi han motius decoratius de la França del segle XIII. Tota una conjunció perfecta entre Orient i Occident. Dirigit per Cécile Croisard, aquest hotel “joia”, de la mà de la decoradora internacional Tarfa Salam, ens convida a un viatge exòtic que ens acosta a l’estil oriental amb uns tapissos de Kazakhstan, plats de plata turcs, pintures de cal•ligrafia xinesa en ivori, paper pintat a la Xina amb motius florals, ocells, en una dominant de color verd que és el predilecte de l’hotel. Cadascuna de les seves 19 habitacions i 7 suites són diferents amb una decoració i atmosfera pròpia, amb objectes diferents llocs del món. Al immoble haussmannien que ocupa, les habitacions del segon i del cinquè pis disposen de balcó. I totes amb totes les tecnologies modernes pel confort i la comoditat dels hostes. Disposen d’aire climatitzat regulat individualment, minibar, televisió de plasma, i accés a Internet sense fils a tot a l’hotel. El preu de l’habitació doble és de 395/420 euros/dia. En aquest agradable marc que ens dóna Daniel cal destacar el seu bar i el saló Daniel que estan oberts sense interrupció per servir l’esmorzar, el cafè, el te i els còctels amb gran confortabilitat i amb la possibilitat de trobar una acurada decoració amb tresors dels dos mons, Occident i Orient, tot en un mateix hotel únic, Daniel. El restaurant proposa dinars o sopars a la carta amb especialitats de cuina francesa, generosa, colorista i plena de fantasies, un menú diari s’ofereix al migdia i a la nit, a partir de productes de temporada i de mercat, per 40 euros (entrada, plat i postres).
El restaurant gourmand obert de dilluns a divendres. També una carta més internacional servida els caps de setmana. El seu xef és Jerône Bonnet. Fraîcheur de melon au jambon de Bellota fine gelée au Porto, 19,00; tourteau décortiqué, cœur de sucrine et tomates de collection, 18,00; mitonné de petits pois, girolles, chorizo Ibérique et foie gras chaud, 21,00; pêche du moment selon marché et arrivage, 32,00; filet de bœuf maturé cuit au sautoir, pomme de terre ratte fondante, jus à la moelle fumée, 38,00; poitrine de cannette, confit d’abricots, mix végétal & jus réduit au basilic, 28,00; salade César au poulet rôti, parmesan reggiano, oeuf «Bio» dur, croûtons et paprika fumé, 24,00; langoustines rôties à l’ail brûlé, bisque au malt fumé et Mezzani gratins, 35,00; la vanille Bourbon infusée, version crème brûlée, 12,00; baba au rhum ‘Diplomatico Venezuela’, .crème fermière aux graines de vanille, 12,00; Saint-Honoré, 12,00. Menú, 39,00. Menú degustació: 79,00.