Ferran Adrià ha gaudit d’una activitat gairebé frenètica aquest inici de setmana a Tarragona. Cursos sobre gestió en restauració en col·laboració amb Caixabank, ponència sobre innovació al teatre Fortuny de Reus, reunió amb el sector turístic a la Casa Navàs i amb l’agroalimentari al Port de Tarragona, visita a l’Escola de Turisme del Vendrell, trobada amb els mitjans de comunicació -on va tenir temps, de defensar el Congrés del Romesco que es vol fer a Tarragona aquest 2025 i que tanta polseguera està aixecant- i crec que no ens deixem res. En definitiva, el reconegut xef de l’Hospitalet del Llobregat segueix demostrant als seus 62 anys que està en plena forma.

Tot i que fa 12 anys que el revolucionari cuiner del Bulli va tancar el restaurant, un dels aspectes quotidians que més li agrada exercitar és el seu paladar. I bé que fa i amb molt de gust. El responsable de elBullifoundation és un gran amant de conèixer nous restaurants, a la capital tarragonina va tenir l’ocasió dilluns de sopar al restaurant El Barquet, un clàssic de la Tarragona Patrimoni de la Humanitat.

Ferran Adrià va tancar el cercle al territori dinant al Celler Joan Pàmies

El que encara no sabíem, i així ho podem desvetllar és que Ferran Adrià va gaudir aquest dimarts del menú ‘Un dia és un dia’ al restaurant El Celler Joan Pàmies, situat a Riudoms, amb un Sol Repsol i recomanat per la Guia Michelin. L’establiment liderat a cuina pel xef Joan Pàmies i per Laia José, directora de sala i sommelier, va preparar una proposta molt creativa i arrelada al territori.

Joan Pàmies explica que «quan vaig saber que vindria vaig anar a veure tots els proveïdors, conscient de la responsabilitat i de l’honor que Ferran Adrià vingués a dinar a casa. A més he tingut la sort de que he pogut confeccionar un dinar amb tota la llibertat del món, amb la nostra identitat: cuina de paisatge i que et transporta al Baix Camp. El que va poder assaborir va ser el menú ‘Un dia és un dia’ que tenim al restaurant i que pot assaborir qualsevol comensal».

En aquest sentit i com anècdota, el xef del Celler Joan Pàmies desvetlla que «durant el curs de gestió que va fer a Tarragona, i al que vam anar la Laia i jo, vam tenir un moment de conversa amb ell i vaig aprofitar per preguntar-li si alguna cosa no li agradava. I em diu ‘odio el pebrot!’. Llavors li vaig dir que en 4 plats intervenia el romesco, i que evidentment porta pebrot. Per sort em va puntualitzar que és el pebrot vermell gros i que de la salsa de romesco és un veritable enamorat» (somriu).

Un dia amb Ferran Adrià a taula

L’itinerari gastronòmic de 'Un dia amb Ferran Adrià' va ser el següent: croqueta de calçots amb romesco de pinyons -crema de carxofes amb anguila fumada; colrabe de l'Horta d'en Crusells amb romesco, fonoll i tallarines de calamar de potera; cigrons amb botifarra negra i cansalada ibèrica i múrgoles; carxofes amb calçots i gamba de Tarragona; caneló de llamàntol blau i escamarlans amb tòfona del Priorat; caldereta de pop roquer amb romesco ancestral; peus de porc desossats cruixents i melosos amb un saltejat de verduretes d'hivern de l'Horta de Riudoms.

Un veritable espectacle gastronòmic arrodonit per postres amb un sorbet de llima, herba bona i gingebre, pastís de crema d'ametlles cremada amb nata i cafè i llepolies. Un sopar maridat amb els vins del Priorat, dels Cellers Mas Alta i Terroir al Limit.

Placa honorífica a la seva cadira

Ferran Adrià és bon menjador i és dels que, si li agrada el que té al plat, s’ho acaba tot. I així va ser al Celler Joan Pàmies. Durant el dinar Ferran Adrià va conversar amb els assistents i va signar infinitat de llibres de la història del Bulli. En un dels pilars del restaurant, també va escriure unes línies agraït la sensibilitat del Joan i la Laia.

Finalment en Joan Pàmies també va tenir un detall ben curiós «li vaig dir que la cadira on va seure a dinar tindrà una placa on posarà ‘en aquesta cadira va dinar Ferran Adrià’. I així serà!» (exclama).

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross