Ferran Adrià ha inaugurat a Tarragona el ‘Curs Intensiu de Gestió en Restauració’ organitzat per CaixaBank i liderat pel reconegut xef d’elBullifoundation. Prop d’un centenar de restauradors han assistit presencialment a unes jornades que fins dimecres al Palau de Congressos tractaran temes com la innovació, la relació amb els clients, la gestió empresarial o el control pressupostari.

Prèviament i en una atenció amb els mitjans de comunicació, el cuiner barceloní ha posat sobre la taula una dada que li preocupa expressament «segons un estudi de Caixabank Research 6 de cada 10 petites empreses vinculades a la restauració no duren a Espanya més de 6 anys. És una dada demolidora i que ens ha de preocupar. Per això cal dotar al sector d’una actitud i uns coneixements empresarials i financers. Els temps han canviat i actualment, és importantíssim controlar eines com és elaborar el pla de negoci alhora d’obrir un restaurant, el balanç econòmic anual, el control pressupostari mensual, entre d’altres aspectes».

L'hostaleria està formada a Espanya per més de 300 mil establiments, que donen treball a 1,7 milions de persones. Específicament, la branca de restauració –els restaurants, bars, cafeteries i pubs– està formada per 270.000 establiments, ocupa a gairebé 1,3 milions de persones i té una facturació pròxima a 94 mil milions d'euros, aportant el 4,7% al PIB nacional.

La problemàtica del personal

Amb la sinceritat i franquesa que el caracteritzen, Ferran Adrià no s’ha mossegat la llengua alhora de parlar sobre els problemes amb el personal que tenen els bars i restaurants «quan jo dic que cal pagar-li més diners a un cambrer, la gent se’m emprenya! És molt xulo estar en una taula i que et serveixin un cafè, un simple cafè, no som conscients que és un luxe. Penseu que som professionals que treballem migdia i nit, dissabtes i diumenges també i, a sobre, 8 hores de peu. En qualsevol altre sector ja hi hauria hagut una vaga. Se que és un tema difícil i amb solucions molt complexes».

El xef de 62 anys col·labora amb elBullifoundation des de l’any 2015, desenvolupant projectes d’innovació i formació continuada especialitzada en restauració. En aquest sentit, Ferran Adrià ha posat en valor «la formació professional (FP) actual s’ha de revolucionar en el nostre sector i ha de ser dual, és a dir, que permeti estudiar i a la vegada treballar al restaurant. L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils la conec de fa molts anys i és molt bona».

Ferran Adrià omplirà aquest dimarts el Teatre Fortuny

Durant la roda de premsa a la seu central de Caixabank a Tarragona, Ferran Adrià ha estat acompanyat de Josep Maria González, director territorial de CaixaBank, qui ha explicat «que tenim una agenda molt atapeïda, amb visites socials, d’altres vinculades al sector hoteler i l’agroalimentari i, demà a la tarda, una xerrada més oberta per tot el públic amb més de 400 persones inscrites al Teatre Fortuny de Reus».

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross