La família Torres llança Sons de Prades, el nou vi 100% chardonnay elaborat a les vinyes de Milmanda, una de les finques més preuades del seu patrimoni, a la Conca de Barberà, i bressol del reconegut vi del mateix nom. És el segon vi de Milmanda; s’estrena amb l’anyada 2014 i surt al mercat avalat pel certamen internacional Chardonnay du Monde 2016, que li ha atorgat la Medalla d’Or.

TORRES_Sons_de_Prades_botella

Miguel Torres Maczassek, director general de Cellers Torres -cinquena generació- i el director de viticultura Xavier Sort, a presentat el vi als mitjans de comunicació, en un acte celebrat al Castell de Milmanda, que ha comptat amb la presència de la presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé.

TORRES_Presentacio_SonsPrades_en_el_Castillo_de_Milmanda_MiguelTorr...

L’acte també ha consistit en una visita prèvia a la localitat de Prades per descobrir la bellesa del seu entorn, el de les muntanyes a les quals cedeix el seu nom, de la mà de l’alcaldessa Lídia Bargas.

L’alcaldessa de Prades ha parlat de l’entorn privilegiat de la població, dels seus atractius naturals i turístics, així com de la potencialitat econòmica de Prades que ha permès la creació de diverses empreses i altres projectes que s’estan executant.

Per la privilegiada ubicació de la finca de Milmanda als peus de les muntanyes de Prades, que moderen la influència del mar resultant en un clima mediterrani amb certa tendència continental, la varietat chardonnay es desenvolupa aquí de manera extraordinària i dóna origen a vins blancs aromàtics de gran qualitat. També influeix el tipus de sòl, que són profunds i de textures fines, amb contingut important en carbonat càlcic.

La cuidada selecció dels raïms, una fermentació parcial en barrica amb la posterior fermentació malolàctica i una criança en botes noves de roure francès durant 6 mesos i uns altres 6 mesos en ampolla, completen el procés d’elaboració de Sons de Prades, elegant i sensual. És un vi de producció limitada, destinada principalment a la restauració i botiga especialitzada.

L’anyada 2014 va estar marcada per temperatures més fredes del que és habitual, allargant el període de maduració i produint vins frescos i aromàtics. El nom Sons de Prades fa referència a la serra que es veu des del Castell de Milmanda i evoca el màgic encant d’aquesta terra llegendària, silenciosa, perfumada amb les aromes de romaní, farigola o ginebró, tan pròpies del Mediterrani. Un territori de gran valor paisatgístic, històric i cultural, declarat Espai d’Interès Natural per la Generalitat de Catalunya que allotja el Paratge Natural d’interès nacional de la vall del Monestir de Santa Maria de Poblet. La petita població de Prades, coneguda com la “vila vermella” pel color de les seves roques i sòls d’arenisca vermella, dóna nom a aquest conjunt de muntanyes prelitorals, que fan de partició comarcal entre el Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat.

A l’etiqueta del nou vi de Torres s’ha plasmat, amb un dibuix de traços delicats, la imatge bucòlica de les vinyes de Milmanda que rodegen el castell, amb el Monestir de Poblet i les muntanyes de Prades a l’horitzó. També inclou la rèplica de l’escut que corona la porta principal del castell, que pertanyia a Ponç de Copons, abat de Poblet i impulsor, el segle XIV, de la construcció de la torre de defensa de Milmanda, llavors propietat del monestir.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross