La immaculada gespa del Nou Estadi Costa Daurada de Tarragona ha gaudit avui  de la presència d’un veritable ‘Dream Team’. I és que la Federació d’Associacions d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i Repsol han portat a terme la tradicional trobada anual del Consell d’Experts de l’AEHT, format pels 13 millors restaurants del territori.

L’esdeveniment ha disposat de la participació de Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona; Francesc Pintado, president de l’AEHT; Manel Ortiz, coordinador del Consell d’Experts de l’AEHT, Josep Maria Andreu, director de l'àrea de Negoci, Marca i Responsabilitat Social del Gimnàstic de Tarragona i Danae Boronat, la periodista tarragonina i que com a bona ambaixadora, ha rebut la famosa ‘chaquetilla’ de l’AEHT.

Una alineació de gala i ben característica

Tot i que no s’han atrevit a fer masses ‘diablures’ damunt del verd, si que han estat presentats com uns autèntics artistes de la pilota (tot i que es defensen millor davant dels fogons). Els autèntics cracks són:

Amb el número 1, Jeroni Castell, del restaurant Les Moles d’Ulldecona, l’alquimista que reinterpreta la tradició amb la fórmula: proximitat, tècnica i diversió. Tot i vestir el 1, en Jeroni com a bon ‘perico’ s’identifica més amb la posició de central, similar a l’època de Pochettino vestint l’elàstica blanc-i-blava.

El dorsal 2 per Fran López, del restaurant Villa Retiro de Xerta, un (re)evolucionari dels sabors habituals de Les Terres de l’Ebre. Únic ‘futbolista’ capaç de xutar un penal amb les ulleres de sol posades i fer gol. Quina classe!

El 3 a l’esquena ha estat per Joan Bosch, del restaurant Can Bosch de Cambrils, un clàssic de tota la vida que segueix marcant la història de la gastronomia a la nostra demarcació. El Joan és com un entrenador savi, quan ell parla, tothom escolta.

El 4 per Rubén Campos, del restaurant Rincón de Diego de Cambrils, bon amant de la fusió de la cuina marinera i asiàtica, gràcies a la dupla que forma amb el seu pare, Diego Campos. El Rubén, que està en plena forma, ha lluït molt bé la samarreta grana.

El número 5 per Joan Gómez, del restaurant Miramar de Cambrils, el guardià del port pesquer de Cambrils. En els seus temps de joventut va arribar a jugar a la desapareguda 1ª regional. Sens dubte un ‘bon pelotero’!

Amb el número 6 Ferran Cerro, del restaurant Ferran Cerro de Reus, el xef amb més ritme i rock’n roll del Baix Camp. En Ferran és un geni tot i absentar-se a la convocatòries.

El 7 l’ha vestit Joan Pàmies, del Celler Joan Pàmies de Riudoms, qui ha elevat a patrimoni històric el receptari de la seva àvia. Observador del ‘show futbolístic’ al costat de la seva parella, la Laia.

El torn del número 8 ha estat per Vicent Guimerà, de l’Antic Molí d’Ulldecona, el mecenes de la galera, capaç de convertir aquest marisc en or. En Vicent també s’ho ha mirat tot en perspectiva, els penals, per un altres.

El 9 pel ‘killer’ Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou, el rei del calamar i dels contes gastronòmics. El Pep, tot i que de jove jugava a bàsquet, ha demostrat que des del punt de penal té força destresa.

El 10 de Messi per Moha Quach, del Terrat de Tarragona, un guia gastronòmic dels sabors més actuals i antics de la Tarraco Romana. Avui ens ha desvetllat que de petit jugant amb la pilota es va carregar algun que altre vidre.

El número 11 per Rafel Muria, del restaurant Quatre Molins d’Ulldecona, el rei de la mel i dels sabors més autèntics del Priorat. En Rafel no para de ‘matxacar-se a crossfit’, ara bé, avui no ha volgut tocar ni pilota.

El 12 per Aitor López, del restaurant Citrus del Tancat d’Alcanar, qui millor fusiona la cuina valenciana i catalana. L’Aitor no és de jugar, si hi ha futbol, ell s’ho mira amb una cerveseta a la mà.

I per acabar, el 13, per Joan Capilla, de l’Algadir del Delta, geni dels arrossos i del quilòmetre zero. Exemple i defensor que al futbol, i a l’esport en general, tolerància zero amb els insults.

Repsol i l’AEHT en perfecta sintonia

Durant l'acte, Repsol ha reafirmat el seu compromís amb la gastronomia del territori renovant el conveni de col·laboració amb l'AEHT i consolidant així una aliança estratègica. Francesc Pintado ha agraït el suport de Repsol perquè «any rere any ens ajuden a promoure la qualitat i l’excel·lència de la gastronomia de la província».

Per la seva part Javier Sancho, director del Complex Industrial de Tarragona de Repsol ha subratllat la simbiosi entre la indústria química i el turisme, destacant que «la química i l’hostaleria comparteixen una mateixa filosofia de treball en equip, innovació i aposta per la qualitat».

Per últim, Josep M. Andreu ha destacat la importància de crear sinergies entre l’esport i la gastronomia per potenciar la imatge del territori «la connexió entre esport i gastronomia ens permet reforçar la marca Costa Daurada i posicionar-nos com a destinació d’excel·lència».Manel Ortiz ha ressaltat la importància del Consell d’Experts com a pilar fonamental per a la projecció de la gastronomia tarragonina «és l’eix vertebrador del nostre talent culinari i una plataforma que impulsa el coneixement i l’experiència dels grans xefs del territori».

Aquesta trobada històrica al Nou Estadi Costa Daurada ha demostrat que, quan la gastronomia, l’esport i la indústria química uneixen esforços, el territori es projecta amb més força cap a l’excel·lència i la innovació. Un triplet de luxe que continua sumant per situar Tarragona al mapa de la qualitat i el talent.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross