La Barcelona gastronòmica no està completa del tot, si al vostre passaport gourmand no hi ha el segell d’haver gaudit d’un bon àpat a la Terraza Martínez. Situat a la falda de Montjuïc -carretera de Miramar nº38- aquest establiment marida a la perfecció allò que cerca tot bon comensal: unes vistes envejables de la capital barcelonina i una gastronomia excepcional.

Aquest estiu el ‘Martínez’ està d’aniversari, tot celebrant una dècada daurada en que la seva presència a Barcelona, primer com un xiringuito i després com a restaurant, l’han acabat convertint en tota una referència al paladar. Precisament per commemorar aquesta efemèride celebren amb un menú (75 euros, 90, amb cava) que rescata els plats insígnia de la casa en una nova posada en escena: sense estovalles i estrenant mobiliari. «Som un pols d’atracció gastronòmic, els comensals venen expressament fins aquí dalt a gaudir amb la nostra filosofia de carta. Estem tenint un estiu molt positiu i veure les sales del restaurant plenes i els comensals il·lusionats en omple de satisfacció» apunta Juanba Agreda, director gastronòmic.  Agreda -que ens acompanya en el nostre reconegut gastronòmic a l’establiment- ha treballat amb grans del món culinari com Dani García, Quique Dacosta o Paco Roncero. Ell i la seva mà dreta, la directora executiva, Ani Pignatta, són els responsables gastronòmics.

Entre els entrants per compartir del restaurant destaca la seva mítica amanida russa amb ventresca i piparres, la saborosíssima croqueta de pernil ibèric i pollastre o uns seitons a la malaguenya –plat que han recuperat després de dos estius per petició popular- ens expliquen fonts del restaurant. Ara bé, la Terraza Martínez és coneguda indubtablement pels seus nou tipus diferents d'arrossos, entre ells, el negre amb calamarsons i all tendre, el del senyoret o el caldós de llamàntol i per la graella, carn selecta com el bou de El Capritxo o peix salvatge. Tot, amb poca alteració, ara bé, amb molta cura. En l'aposta del menú ofereixen el clàssic Martínez, de pollastre i conill i que us encisarà el paladar.

Re-Evolució Terraza Martínez

«La nostra intenció és oferir bon producte sense deixar d'evolucionar, amb una evident cuina clàssica, ara bé, fent-li una volta» diu Agreda. El pa de coca de Cal Mossèn amb tomàquet de penjar i el suau tàrtar de tonyina vermella Balfegó amb shiso i all blanc serien l'efectiu contrapunt re-evolucionari.

Entre els postres més icònics de la dècada daurada de La Terraza Martínez també hi ha la refrescant pinya amb gelat de coco i daus de gingebre i el mini braç Martínez, farcit de cremós de xocolata blanca. Un dolç final que pot acompanyar-se amb un còctel -també sense alcohol- mentre la calor cau sobre l'horitzó i la brisa comença a refrescar per aquí a dalt.

Els 10 anys d'existència, solidesa i excel·lència justifiquen i deixen entreveure que a aquest establiment li queda moltes espelmes per bufar. Llarga vida al Martínez!

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross