La Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes impulsa un projecte singular en el marc de la Regió Europea de la Gastronomia, que convertirà quatre molins d’oli del territori en escenaris excepcionals d’una experiència gastronòmica única. Un d’aquests serà Cuadrat Valley, recentment seleccionat entre les 20 millors empreses productores d’oli d’oliva verge extra de la guia internacional Flos Olei.

Cuadrat Valley i el restaurant Saroa (recomenat per la Guia Michelin des de 2021), amb el tàndem format pel xef Salvador Trabalón i la pastissera Aroa Nuñez, delectaran els paladars dels comensals amb una experiència que promet ser única.

I és que durant els quatre caps de setmana de novembre, quatre restaurants de la demarcació de Lleida oferiran dinars exclusius dins dels molins d’oli, coincidint amb l’arribada del nou oli d’oliva verge extra. L’objectiu és portar la restauració al seu origen més primitiu: el lloc on neix l’oli, símbol i ànima de la cuina mediterrània.

Reinterpretar la gastronomia de les Garrigues

Cada cap de setmana, un molí diferent acollirà un restaurant convidat que reinterpretarà la gastronomia de les Garrigues en format d’experiència sensorial completa. Els assistents podran gaudir d’un menú degustació creat especialment per a l’ocasió, maridat amb els olis acabats de premsar i envoltats de l’aroma, els sons i l’essència del procés d’elaboració.

Les quatre experiències seran a la Cooperativa de Juncosa amb el restaurant L’Espurna, el Molí de Cuadrat Valley amb el restaurant Saroa, la Cooperativa del Soleràs amb el restaurant No Rules i la Cooperativa de la Granadella amb el restaurant Xirricló

Aquest projecte vol posar en valor el patrimoni oleícola, la cuina de territori i la innovació gastronòmica, reforçant la identitat de les Garrigues Altes com a territori de referència dins la Regió Europea de la Gastronomia.

Els assistents podran veure l’origen del producte més emblemàtic de les Garrigues, amb una visita guiada a les instal·lacions del molí, seguidament aguditzaran els sentits amb d’un tast d’oli sensorial, i per acabar gaudiran d’un dinar exclusiu en el bell mig del molí. Portar els xefs i els comensals al molí és tornar a l’essència de la cuina i celebrar la nova anyada d’oli d’una manera íntima i extraordinària.

Les places per a cadascun dels quatre àpats són limitades i caldrà reserva prèvia. Amb un preu de 80 euros per sessió, els assistents tindran una visita guiada al molí, un tast d’olis i el dinar degustació, amb el següent calendari:

  • El 8 de novembre: Cooperativa de Juncosa amb el restaurant L'Espurna.
  • El 15 de novembre: Molí de cuadrat Valley amb el restaurant Saroa.
  • El 22 de novembre: Cooperativa del Soleràs amb el restaurant No Rules.
  • El 29 de novembre: Cooperativa de la Granadella amb el restaurant Xirricló.

Les places per a cadascun dels quatre àpats són limitades i caldrà reserva prèvia. Es poden adquirir les entrades en aquest enllaç.

 

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross