La vida és un cúmul de casualitats, una d’elles va provocar que en Juan Carlos Ruelas, li comentés a Cayetano Zertuche, que a San Francisco (USA) no paraven d’obrir-se rostisseries amb un gran èxit. Dit i fet, calia ‘copiar’ el model i exportar-lo. Ara bé, ho van fer a 9.500 quilòmetres de distància, de l’estat de California a Barcelona, i van decidir fer-ho versió mexicana.
Al xamfrà del carrer Còrcega amb Enric Granados, hi trobareu una exquisida oferta de pollastres rostits i carns cuinades al forn de brasa, entrants variats i els famosos ‘tacos’. D’entre les joies de la corona que no us podeu perdre en la vostra visita hi ha el ‘Pollastre Pa'taquejar’, mig pollastre servit amb quatre truites de blat de moro casolanes fetes al moment, fesols, alvocat, salsa tatemada, salsa vermella i ceba xnipec (ideal per compartir); i un altra opció és el ‘Pollastre Cresta Colorada’, mig pollastre amb patates rostides banyades amb salsa de chipotle ranch. Una recomanació que us fem també és el plat de ‘Mollejas cantineres a la brasa’ (boníssimes) i els ‘tacos de rib eye a la brasa’ (molt gustosos). Tot ben acompanyat per una ‘Michelada’, l’arxiconegut còctel mexicà que es prepara barrejant cervesa, suc de llimona, sal, picant i gel.
Cayetano Zertuche s’asseu amb nosaltres, l’amabilitat destaca tot exposant que «vam començar el 2019 i tot haver patit l’època de la pandèmia estem contents de com funciona Cresta Colorada. Per aquelles persones que ens visiten per primer cop recomanem compartir un pollastre i combinar-lo amb altres entrants per poder provar més coses de la carta que tenim. La nostra intenció és honesta: donar menjar com es fa a Mèxic».
Una decoració entusiasta
Cresta Colorada té una ubicació privilegiada, al ser cantoner, la lluminositat de la seva ubicació presideix un divertit interiorisme, amb molta personalitat i que està inspirat en els carrers i mercats de Mèxic. Tot amb un segell d’autor familiar, Lorena Zertuche, germana de Cayetano, ella n’és la culpable.
Una carta de vins inesperada
A Cresta Colorada el grup de socis que ho gestionen van tenir clar des del principi que l’elecció dels vins seria una pota bàsica i un puntal del restaurant. «Els vins naturals queden bé amb aquest tipus de cuina especiada» explica Zertuche, sempre disposat a recomanar vins a tots aquells comensals intrèpids. Bons vins i bons còctels, assaboriu la carta de còctels del local, on us assessoraran sobre tots els secrets dels licors tan especials que tenen. Per a Zertuche, aquesta aposta té coherència amb la resta de la carta «tant els vins naturals com els mescals es caracteritzen per la petita producció i l'elaboració artesanal: una filosofia similar que casa molt bé amb la proposta de Cresta Colorada».