L’Espluga de Francolí escalfa motors per viure la segona semifinal de la Lliga del Porc i la Forquilla. Un esdeveniment que es portarà a terme el darrer diumenge del mes d’agost, tot coincidint amb la celebració de la 54a edició de la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà. L'esdeveniment, organitzat conjuntament per l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i la DO Conca de Barberà, tindrà com a espai central del poble la zona d'esbarjo ubicada al Parc Fluvial i reunirà cellers, productors, entitats i visitants en un ambient festiu.

Promoció d’aquest àpat gastronòmic

La Lliga del Porc i la Forquilla és un concurs on restauradors de la demarcació de Tarragona presenten els seus esmorzars de forquilla davant un jurat i també degustacions populars d'aquest àpat tradicional. L'esdeveniment –que s'emmarca dins de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 que impulsa el govern català- té la intenció de promocionar aquest àpat com a patrimoni gastronòmic i també els establiments que s'hi dediquen i el sector de la carn de porc. El periodista gastronòmic Rafa Gimena, impulsor d’aquesta magnífica iniciativa, assegura que la finalitat de la Lliga del Porc i la Forquilla és la de «retre homenatge als bars i restaurants catalans que mantenen viva aquesta tradició. La primera semifinal realitzada a Torrelameu (Lleida) ha estat un èxit i esperem que tothom ho gaudeixi de la mateixa manera a l’Espluga de Francolí».

En totes les rondes, els participants presentaran els seus plats davant un jurat, mentre el públic gaudeix d'un esmorzar popular de forquilla. El jurat a l’Espluga de Francolí estarà format pel gastrònom català i responsable del portal esmorzarsdeforquilla.cat, Jonathan Nuevo, la sommelier Marta Cot, el periodista de La Vanguardia, Albert Molins, la directora de la revista Cuina, Judith Càlix i el redactor en cap de la Guia Gourmand, Helder Moya.

Inscripcions obertes

Els restauradors hi podran presentar el plat que vulguin, que es dividiran en tres categories: tripes, capipota i peus de porc; truites i ous; i cassoles i plats. Les inscripcions per participar-hi s’han de formalitzar en aquest enllaç. Hi ha 3.000 euros en premis.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross