Aquest llibre, d'Oberon, escrit per Iosune Robles i Alberto Aragó, pretén demostrar que preparar plats vegans (sense productes d'origen animal) deliciosos, saludables i amb un toc gourmet és possible i molt fàcil. I també que la cuina vegana és per a tothom: vegans, vegetarians, intolerants, al·lèrgics o simplement per aquells que per motius de salut volen incorporar més plats d'origen vegetal a la seva alimentació.
Menjar vegà no ha de ser avorrit i no hem de renunciar als nostres plats preferits, ni al seu gust. Es pot fer una versió 100% vegetal de qualsevol recepta que ens agradi, aconseguir una alimentació equilibrada i saludable per a qualsevol edat i preparar tant plats per al dia a dia com per a ocasions especials, donant-los a més un aspecte refinat i exclusiu amb la presentació o amb alguns ingredients.
A "Cocina Vegana Gourmet" la majoria dels ingredients que s'utilitzen són fàcils de trobar als supermercats i es donen alternatives per als que no ho són, i s'ofereixen igualment opcions perquè les poques receptes que porten gluten puguin ser aptes per a celíacs i intolerants al gluten.
LA COCINA DE GONZALO D’AMBROSIO
Gonzalo D'Ambrosio, l'autor d'aquest llibre, publicat per Oberon, va estudiar Cuina a l'Institut Argentí de Gastronomia. Amb una vocació docent marcada des de l'inici de la seva carrera -va treballar com a xef de restaurants i en l'actualitat dóna classes de cuina, és consultor gastronòmic i dirigeix la seva pròpia empresa de producció d'esdeveniments gastronòmics- ha perfeccionat la manera d'ensenyar a cuinar. Xef de "Fàcil i Resultón", programa de cuina que s'emet a Espanya i Llatinoamèrica a través de Canal Cuina i elGourmet, explica en aquest volum 100 receptes que de complicades no tenen res.
Hi ha receptes de família: una barreja interessant de plats per gaudir els diumenges de llargs dinars amb els éssers estimats; Receptes viatgeres, en què es plasma la passió de l'autor per viatjar i conèixer de primera mà la gastronomia del món; receptes per impactar: semblarà màgia però ningú sabrà que t'han costat molt poc esforç; receptes dolces amb el segell #gordor (el ja popularíssim hashtag que s'ha inventat Gonzalo i que milers de persones utilitzen en les xarxes socials per etiquetar els seus plats); receptes sanes i lleugeres #gordorUP per cuidar-amb plats deliciosos que poc tenen a veure amb una dieta avorrida, i inclou també receptes homemade de clàssics envasats (com el quètxup o la crema de cacau i avellanes).
LA DIETA ¡QUÉ SEA MEDITERRANÉA!
Margarita, és creadora de continguts gastronòmics per marques, i autora del bloc www.GastroAmantes.com. Totes les setmanes presenta les seves millors receptes a la televisió, on ens descobreix que cuinar és la millor aventura per desconnectar de la rutina.
El volum inclou alguns dels seus plats més exitosos, així com altres creats especialment per a aquest llibre, publicat per Oberon. Totes les seves receptes estan elaborades amb els productes que ens ofereix la naturalesa de la nostra terra mediterrània; són senzilles, saludables, i amb una clara invitació a que nosaltres mateixos siguem els principals proveïdors de salut del nostre cos, seleccionant i apreciant cada ingredient.
Des d'aquestes pàgines l'autora ens suggereix cridaners aperitius, seductors postres, i uns suculents i saborosos forn que ens van a simplificar i alegrar molt la vida.