En aquest recta final d’any el restaurant Cachitos Diagonal celebra el seu 10è aniversari, una fita que consolida aquest establiment com un dels espais gastronòmics i d’oci més emblemàtics de l’avinguda Diagonal de Barcelona. Una dècada després d’aixecar el teló, el projecte del germans Ramón y Javier Bordas -fundadors del grup Costa Este- continua fidel a la seva idea: fusionar cuina mediterrània amb una atmosfera vibrant, polivalent al pas de les hores i al ritme de la ciutat.

Raúl Atienza nou impuls
Raúl Atienza és el nou director de Cachitos Diagonal, després d’una trajectòria molt lligada a la restauració barcelonina, amb dues dècades a Angrup i vuit al Grup Olivé, ell va ser el culpable del llançament del restaurant Bastian Beach per al grup dels germans Bordas. A Cachitos aportarà la seva dilatada experiència tant pel que fa a la parcel·la gastronòmica com la gestió del dia a dia. "La gastronomia és tècnica, ara bé, sobretot és cultura i persones. Quan cuina, sala i clients flueixen, el restaurant vibra realment" apunta el nou director.

Un espai que ha crescut amb Barcelona
Des del primer dia, Cachitos Diagonal va apostar per un interiorisme càlid i exuberant, gràcies al disseny de Pepe López del Hoyo i Estrella Salietti on la fusta, les textures naturals i els jocs de llum creen una atmosfera que convida tant al dinar calmat com a la nit més animada. El restaurant ha sabut evolucionar amb el públic barceloní i el visitant internacional, mantenint les seves senyals d’identitat: un espai versàtil amb ambients diferenciats i una aposta decidida per la bona gastronomia i cocteleria.
Una cuina que sedueix
La carta, hereva de la tradició mediterrània, ha estat un dels seus grans atractius al llarg d’aquests deu anys. Plats pensats per compartir, tapes revisades, arrossos aromàtics i carns fetes a baixa temperatura conviuen amb propostes temporals que segueixen el producte de temporada. Entre els clàssics que han marcat aquesta dècada, destaquen les croquetes cremoses, el pop a la brasa, els seus ja mítics arrossos i una selecció de paelles que han esdevingut referència per al públic habitual. A banda de la cuina, el restaurant presumeix d’una carta de còctels creativa -especialment coneguda per la seva varietat en sangries d’autor- que ha ajudat a convertir Cachitos en punt de trobada per tardes, vespres i nits eternes.

Deu anys d’històries compartides
En aquest desè aniversari, Cachitos Diagonal recorda moments especials: celebracions privades, esdeveniments gastronòmics, inauguracions, sopars d’empresa i tants vespres en què la música ha pres protagonisme.

Deu anys després, Cachitos Diagonal confirma que ha sabut trobar el seu lloc en el panorama gastronòmic barceloní: aquell punt on el bon menjar, l’ambient festiu i l’encant mediterrani es donen la mà. I si alguna cosa indica aquesta primera dècada és que encara en queden molts per brindar.