Ares, a més de la vessant mitològica també té una connexió amb la comarca del Pallars Sobirà, una comarca de gran bellesa natural i tradició històrica. El Pallars és una terra de muntanyes i valls que alberga una rica cultura catalana i una gastronomia profundament arrelada als costums locals. La relació d'Ares amb aquesta regió suggereix un retorn a allò autòcton, natural i essencial, que podria reflectir l'amor per l'autenticitat i la tradició en la proposta gastronòmica dels locals que porten aquest nom.
Un projecte nascut de la curiositat gastro
Ares és una de les novetats gastronòmiques d’aquest 2025. Situat en ple epicentre de Rambla Catalunya de Barcelona, aquest restaurant ubicat al número 29 s’inspira en la gastronomia francesa i que juga amb producte mediterrani. Els ideòlegs d’aquesta novetat són la família Fort-Ariño, emprenedors catalans apassionats de la gastronomia que han decidit llançar-se al negoci de la restauració.
Previ a que Ares aixequés el teló, va haver-hi formació, investigació, aprenentatge i proves, moltes proves de plats, fruit d'una combinació capaç de moure muntanyes: entusiasme i hedonisme. En aquest procés, un viatge en va marcar el destí i en va definir el concepte culinari. Una estada a París els va portar a aprendre a elaborar clàssics del receptari francès: bouillabaise, brioche perdue, entre d’altres. Aquestes fletxades se'ls van portar de tornada a la capital barcelonina i van passar a formar part de la carta d'Ares.
Un projecte familiar en què tots s'han implicat en cos i ànima, cadascun amb el seu coneixement i les seves passions particulars. El pare ha aportat la seva passió pel bon beure en una carta selecta on destaquen vins i espirituosos de grans famílies i també joies de petits elaboradors, a més de ser un dels molt pocs restaurants de Barcelona en poder presumir de ser ambaixador de la prestigiosa maison de xampany Bollinger. Un altre homenatge més a la cultura de la bona taula francesa. Pel que fa a mare i filla, es dediquen a la curació gastronòmica ia la cura de l'ànima del local. Un savi mix de refinament i proximitat, per aconseguir que a Ares se senti l'aura de bistrot, o millor dit, de bistronomic.
Una cuina amb identitat pròpia
La cuina d'aquest establiment es caracteritza per la selecció de productes nobles, sempre de la més alta qualitat, una matèria primera de temporada que marca la diferència. Un toc d´exclusivitat ben entesa. En aquest sentit, la carta compta amb especialitats que ja prometen esdevenir els hits de la casa, i que uneixen mediterrani amb receptes i elaboracions franceses, però declinades a l'estil d'Ares. Alguna mostra d'això: el brioix de llamàntol amb adobat d'api; la bullabesa (que no es prepara de forma purista com un guisat amb les peces de peix i torrada, sinó que la serveixen sofisticada i lleugera, amb més intensitat, sense brou i amb llit de bisque per degustar plenament els sabors del mar); la sopa de ceba amb cruixent de Gruyère; el llenguado de Normandia a la meunière amb ous de truita del Pirineu; el filet rossini amb foie poëlé i milfulls de patates; el steak tartare tallat al ganivet i servit amb mantega de mostassa de Dijon; les patates cruixents amb tòfona fresca i parmesà o els fetuccine a la tsarina. Per postres, res com els petits fours, mos obligat a qualsevol restaurant que es preï al país veí.
Ares obre de dimarts a dissabte de les 12h del migdia fins la mitjanit, mentre que els diumenges l’horari és de 12 a 17h de la tarda. Podeu reservar trucant al telèfon 932 803 661.