El Bar El Gordo 2 de Tarragona, reconegut ara fa dos anys per haver conquerit el títol de guanyador del ‘Torneig de cap i pota versus callos’, delectarà els paladars dels assistents a la primera edició del Congrés d’Investigació Tecnicocultural del Romesco. L’esdeveniment, que se celebra aquest dimecres i dijous al Palau de Fires i Congressos de Tarragona, vol reafirmar el romesco com a expressió viva de la nostra història, una síntesi perfecta del caràcter mediterrani i de la cultura marinera i pagesa que defineix el nostre territori.

Una tripa arromescada treballada des de fa mesos

Els germans Dani i la Paula Sánchez, propietaris del restaurant El Gordo 2, situat al Polígon Riuclar de la capital tarragonina, fa mesos que han treballat hores i hores en afinar la qualitat d’aquesta fabulosa tripa arromescada. Tots dos exposen que «hem jugat amb el romesco i les seves diferents variants. Hem fet una base que porta carquinyoli, pebrot escalivat, ametlles i avellanes, un sofregit més potent i hem incorporat un xoriço bastant picant. La fusió ha estat espectacular, ara bé, hem estat ben bé 6 mesos per trobar-hi l’encaix» i apunten somrient que «hem estat a casa menjant tripa mesos i mesos fins que la vam encertar i vam trobar la recepta que volíem».

El Dani, ideòleg de la recepta, ha desvetllat a Txaber Allué, director del Congrés d’Investigació Tecnicocultural del Romesco la clau de tot plegat «començo sofregint bé la ceba, xoriço i pernil ben picats, que passo per l'olla, després afegeixo la picada, que porta all, fruits secs i hem substituït el pebrot xoricer per pebrot rostit, que li dona un toc curiós, i algun secret més. Afegim la tripa, que està cuita amb llorer i pebre negre i, finalment, mongetes».

El Gordo 2 es prepara pel 40è aniversari

El 2026 no serà un any qualsevol pel restaurant El Gordo 2. L’any 1986 Antonio Sánchez, pare del Dani i la Paula, obria aquest establiment ubicant-lo al Polígon Francolí de Tarragona per, anys més tard, ressituar-lo en la ubicació actual. Quatre dècades de vida d’un negoci familiar mereixen celebrar-se com toca, i el Dani i la Paula de ben segur que sorprendran també als seus clients i amics amb alguna que altra sorpresa. Seguirem informant.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross