Fran López, del restaurant Villa Retiro, de Xerta, amb estrella Michelin des de fa anys i un 9/10 amb la Guia Gourmand, ja té també restaurant a Barcelona, al nou hotel de luxe Ohla Eixample, des del passat mes d’abril de 2016. D’aquesta forma el preciós hotel boutique, cinc estrelles, situat al carrer Còrsega, prop de Balmes, compta amb un restaurant d’alta gastronomia, batejat amb el nom de Xerta, en honor a la població tarragonina del seu xef, Fran López. Precisament per homenatjar a la seva terra, el restaurant ofereix en un menjador molt elegant, amb cuina a la vista i amb un servei de primera, una selecció de plats tradicionals de les Terres de l’Ebre com a arrossos, ostres, musclos o angules (en temporada)… A més de la suggestiva i apetitosa carta, hi ha un menú Executiu, els migdies de dimarts a divendres per 35,00 euros, en el qual el comensal pot escollir un entrant entre 2 opcions, un segon de carn o peix i unes postres entre 3 varietats, a més de vi, aigua, cafè i mini dolços. També s’ofereix el Menú del Delta, tots els migdies, per 50,00 euros, el Menú degustació per 70,00 i el menú Homenatge, per 98,00, amb possibilitat de maridatges. La carta de vins conté més de 300 referències i més de de 200 destil·lats per fer combinats i còctels. Tot això, juntament amb el personal del lobby i terrassa de l’hotel amb unes magnífiques vistes a la ciutat comtal i piscina climatitzada situada a la novena planta de l’edifici, està gestionat per Joaquim López. En definitiva, l’oportunitat a la Ciutat Comtal de gaudir de la cuina d’un dels millors xefs de les comarques tarragonines a partir de sabors del sud de Catalunya, arrossos, fruits del mar i productes de la terra, amb la doble opció de menjar en taules o barra, de cara a la cuina.
Especialitats de la casa
– Tàrtar d’anguila fumada:
– Ceviche:
– Tomàquets maridats amb vinagre de PX o de romaní:
– “Esmorzar de ric” amb parmentier, foie, rovell d’ou d’ànec i tòfona:
– Arròs d’ortigues i espardenyes:
– Simfonia de cítrics:
– :
– :
– Vi de la Casa: , 17,00 €